Black Widow uitgesteld: 2020 is officieel een recordjaar voor Marvel

De meeste fans zagen het al aankomen, maar het maakt dit nieuws niet minder zuur: Marvel heeft Black Widow opnieuw uitgesteld, evenals een flink aantal andere MCU-films.

Dat maakt 2020 het eerste jaar zonder een film uit het Marvel Cinematic Universe sinds 2009. Black Widow zou aanvankelijk afgelopen mei uitkomen, maar werd uitgesteld tot november.

Marvel stelt Black Widow opnieuw uit

Afgelopen week veranderde de releasedatum opeens naar ‘coming soon’ en nu is de kogel door de kerk: de prequel met Scarlett Johansson in de hoofdrol komt pas uit op 7 mei 2021. Een volledig jaar later.

Helaas is dat niet de enige film die Marvel Studios opschuift. Eternals komt nu uit op 5 november 2021, een jaar later dan oorspronkelijk het plan was.

Nieuwe volgorde

Shang Chi and the Legend of the Ten Rings verschuift van 7 mei 2021 richting 9 juli 2021. Daarmee is de volgorde waarin de films uitkomen dus ook veranderd.

Geruchten deden de afgelopen weken al de ronde dat Disney de films uit wilde gaan stellen. Het helpt ook niet dat Warner Bros. zo mysterieus doet over de box office van Tenet, de film waar heel Hollywood op lette als grote test. De boodschap lijkt duidelijk: het loont nog steeds niet om nu blockbusters uit te brengen.

Fans hoopten op een Disney+-release voor Black Widow, à la Mulan. Dat experiment was volgens insiders zeer lucratief, maar blijkbaar wil Marvel Studios daar nog aan.

En de rest dan?

De grote vraag is nu: wat betekent dit voor de rest van het MCU? De derde Spider-Man staat nog steeds gepland voor december 2021, en 2022 zit ook al propvol met Doctor Strange 2, Black Panther 2, Thor: Love and Thunder en Captain Marvel 2.

Al die films vertellen samen een overkoepelend verhaal, dus je kunt rekenen op een domino-effect. Oftewel, film na film die voor de zoveelste keer worden uitgesteld. Ach, gelukkig hebben we nog een belangrijk deel van het MCU om naar uit te kijken in 2o20: WandaVision.

iO9

Reageer op artikel:
Black Widow uitgesteld: 2020 is officieel een recordjaar voor Marvel
Sluiten