Jan de Raab
Jan de Raab Netflix 24 mrt 2019

Walking Dead-fans opgelet! Deze serie op Netflix wordt je nieuwe binge-verslaving

Als je gek bent op series over zombie’s dan zal The Walking Dead ongetwijfeld hoog op je lijstje met favoriete series staan. Inmiddels zijn we aangekomen bij het negende seizoen van de populaire hitserie. Deze maand eindigt dat seizoen, maar erg lang hoef je niet te wachten op een nieuwe dosis zombie-avonturen. Netflix komt namelijk met Black Summer

Netflix lanceert binnen enkele weken deze nieuwe serie waarin zombie’s het beeldscherm gaan vullen: Black Summer. De serie is een post-apocalyptische prequel van SYFY’s eigen Z Nation, die na vijf seizoenen geen vervolg kreeg.

Black Summer: de totale ineenstorting van de maatschappij

De nieuwe serie speelt zich af tijdens de totale ineenstorting van de maatschappij na een onhoudbare uitbraak van het zombie-virus. In Black Summer zien we onder andere Jaime King (Star Wars: The Clone Wars) als Rose, een jonge moeder die haar dochter probeert te vinden. Om te slagen in haar zoektocht moet Rose samenwerken met andere overlevenden. In een wereld waarin alle spelregels zijn gewijzigd en van enige beschaving geen sprake meer is, is dat een ultieme uitdaging.

De eerste uitbraak van het Zombie-virus

Tijdens San Diego Comic Con gaf producent Karl Schaefer al een klein beetje inkijk in de verhaallijn. Zo speelt Black Summer zich af in de tijd dat de vernietiging van de beschaving nog niet volledig was. In oktober sprak Z Nation-producer Jodi Binstock al over Black Summer:

Black Summer: Season 1 | Official Trailer [HD] | Netflix

Set in the dark, early days of a zombie apocalypse, BLACK SUMMER stars Jaime King as Rose, a mother torn from her daughter who embarks upon a harrowing journey to find her. Thrust alongside a small group of American refugees, these complete strangers must find the strength they need to fight their way back to loved ones.

“Echt, de enige overeenkomst tussen Z Nation en Black Summer is dat Black Summer de eerste zomer is waarin Z Nation plaatsvond. Z Nation zit in het vierde jaar van de zombie-apocalyps. Black Summer is dan drie maanden gaande en dit is de eerste uitbraak”. Seizoen 1 van Black Summer is volgens de planning voor het eerst op Netflix te zien op 11 april.

Meer Netflix

Tot die tijd kun je gewoon The Walking Dead Bingen op Netflix, maar je kunt ook voor iets nieuws gaan. Klik hier om te zien welke films en series er deze week nieuw zijn verschenen op Netflix.

SYFY

Reageer op artikel:
Walking Dead-fans opgelet! Deze serie op Netflix wordt je nieuwe binge-verslaving
Sluiten