Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Black Panther-acteur naar DC Comics voor zwarte superheld Static

Michael B. Jordan, die Erik Killmonger speelt in Black Panther, stapt van Marvel over naar DC Comics. Hij gaat een nieuwe film over de zwarte superheld Static produceren. Dat is bekendgemaakt tijdens het virtuele evenement van DC Fandome.

In een droomwereld wordt Static gewoon superheld genoemd, maar de realiteit wil dat er nog altijd een behoorlijke diversiteitsslag te maken is in de filmwereld. Marvel en DC Comics lopen daar de laatst jaren aardig in voorop, maar Static wordt pas de eerste zwarte superheld in het laatstgenoemde universum met een standalone film.

De Black Panther van DC Comics

Wat Black Panther was voor Marvel, moet de film over Static worden voor DC Comics. “Het is een eer om te kunnen bijdragen aan aan een nieuw universum waarin zwarte superhelden centraal staan”, aldus Michael B. Jordan tijdens DC Fandome. De acteur en producer gaat de film maken met zijn eigen productiemaatschappij Outlier Society. “Onze gemeenschap verdient het. Outlier Society is vastberaden om gevarieerde content te maken, gebaseerd op verschillende stripboeken.”

Dat klinkt als grootse plannen en een voedingsbron voor een nieuwe franchise. Black Panther, met de onlangs overleden Chadwick Boseman in de hoofdrol, heeft veel betekend voor de zwarte gemeenschap. Eindelijk konden jongeren zich vereenzelvigen met een superheld. Wie de hoofdrol gaat spelen in de nieuwe film van DC Comics is nog niet bekend.

Michael B. Jordan maakt eerste film over Static

Static is een zwarte superheld in het universum van DC Comics, die in 1993 voor het eerst in stripboeken was te zien. Hij heeft elektrische superkrachten. Virgil Ovid Hawkins, zoals zijn echte naam is in de comics, is onderdeel van het aardmagnetisch veld en kan elektromagnetische energie opwekken en opslaan. De ‘taser punch’ een van zijn wapenfeiten.

Van 2000 tot 2004 was de zwarte superheld te zien in de animatieserie Static Shock. De film die Michael B. Jordan gaat maken, is live-action. Over de cast en een releasedatum is nog niets bekend.

🎬 Check ook: 4 carrièrelessen uit het leven van Chadwick Boseman

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Black Panther-acteur naar DC Comics voor zwarte superheld Static
Sluiten