Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Vrouwen nemen de leiding in Black Panther 2’

Sinds de filmwereld met stomheid werd geslagen door de dood van Chadwick Boseman, is Black Panther een filmfranchise zonder hoofdrolspeler. Maar het lijkt erop dat Marvel de weg vooruit heeft ingezet. Vanaf juli 2021 starten volgens het doorgaans goed ingevoerde The Hollywood Reporter de opnames.

Daarbij zou een vrouw, favoriet onder veel fans, de leidende rol krijgen. Narcos Mexico-ster Tenoch Huerta zou aan de cast worden toegevoegd als antagonist. Feit is dat er een opvolger komt van de film die zoveel heeft betekend voor de zwarte gemeenschap wereldwijd.

‘Vrouw als nieuwe leider in Black Panther 2’

Op basis van verschillende bronnen meldt The Hollywood Reporter dat Shuri (Letitia Wright) een leidende rol, zo niet de hoofdrol krijgt in Black Panther 2. Shuri is het zusje van T’Challa, die gespeeld werd door Chadwick Boseman. De ‘Queen of Wakanda’, klinkt niet slecht. Dit zou het diversiteitsplaatje in ieder geval compleet maken.

Letitia Wright als Shuri (Afbeelding: Marvel)

Naast Letitia Wright keren Lupita Nyong’o (Nakia), Winston Duke (M’Baku) en Angela Bassett (Ramonda) volgens de bronnen ook terug in de cast voor een prominente rol. Michael B. Jordan, sinds vorige week ‘s werelds meest sexy man, keert vermoedelijk niet terug als Erik Killmonger (N’Jadaka) in Black Panther 2.

Narcos-ster als antagonist

Een nieuwe grote naam in de cast is Tenoch Huerta, die Rafael Caro Quintero speelt in Narcos: Mexico. Hij speelt volgens The Hollywood Reporter de antagonist (tegenstander of tegenspeler van de hoofdpersoon) in Black Panther 2.

Rafael Caro Quintero, Tenoch Huerta, black panther 2, narcos
Tenoch Huerta als Rafael Caro Quintero in Narcos: Mexico (Afbeelding: Netflix)

Eerder maakte Marvel al bekend dat Chadwick Boseman op geen enkele manier terugkeert als T’Challa. Geen CGI-magie dus, en ook geen dubbelganger. De opnames van Black Panther 2 beginnen in juli 2021. De releasedatum staat gepland op 6 mei 2022.

🎬 Check ook: 4 carrièrelessen uit het leven van Chadwick Boseman

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Vrouwen nemen de leiding in Black Panther 2’
Sluiten