Black Mirror ‘meets’ Hugh Grant voor mockumentary over 2020

Het jaar 2020 is zo krankzinnig, dat je het kunt zien als één veel te lange aflevering van Black Mirror. Niet geheel toevallig maakt bedenker Charlie Brooker een mockumentary over het jaar. Met daarin een rol voor Hugh Grant.

“Tijdens de lockdown heb ik aan projecten gewerkt, maar niet aan Black Mirror“, zei Charlie Brooker eerder dit jaar tegen Radio Times. “Het leven is nu al ingewikkeld genoeg, ik weet niet of mensen nieuwe dystopische content op Netflix nu slikken. Nu werk ik liever aan scripts die mensen aan het lachen maken.” Eén van die projecten blijkt een mockumentary over 2020 te zijn.

Hugh Grant in mockumentary over 2020

Hugh Grant vertelt zijdelings over het nieuwe project tijdens een interview met Vulture, met wie hij sprak over zijn populaire HBO-serie The Undoing. Op de vraag of hij nog aan toekomstige projecten werkt, aarzelde hij aanvankelijk, om toch een tipje van de sluier op te lichten. “Ja, morgen, om precies te zijn.”

De acteur onthulde met Black Mirror-maker Charlie Brooker bezig te zijn met een mockumentary over 2020. “Ik ben een historicus die over het jaar 2020 wordt geïnterviewd”, aldus Hugh Grant. “Je zult mijn pruik mooi vinden, ik zie er afstotelijk uit.”

Een mockumentary is een een film- en televisiegenre waarin een bepaald onderwerp wordt besproken, zoals in een documentaire, maar waarin niet alles op feiten berust. Vaak is er sprake van parodie of satire, iets waar 2020 zich natuurlijk perfect voor leent.

Black Mirror

Black Mirror is een serie op Netflix die inspeelt op de duistere gevolgen van technologie binnen de samenleving. De verhalen hangen ergens tussen sciencefiction en de realiteit van nu. Sommige afleveringen zijn anno 2020 zelfs al ingehaald door de realiteit. In dit artikel lees je welke dat zijn.

Over het project van Charlie Brooker en Hugh Grant is verder nog weinig bekend. De Britse acteur was in het interview de eerste die erover sprak.

🎬 Check ook: Drake als President: Barack Obama ziet het wel zitten

Reageer op artikel:
Black Mirror ‘meets’ Hugh Grant voor mockumentary over 2020
Sluiten