7 Black Mirror afleveringen die zijn ingehaald door de realiteit

De wereld ontwikkelt zich in rap tempo en zeker op het gebied van technologie kan dat best beangstigend zijn. Dat is ook de kracht van Netlfix-serie Black Mirror, waarvan seizoen 5 net uit is. De steengoede sciencefiction serie over de schaduwkant van moderne technologieën, speelt precies in op die angst.

Ja, de afleveringen zijn ziek en laten je achter met een ‘Wat de hel heb ik net gekeken’-gevoel. Doordat ze inspelen op de technologische ontwikkelingen die in de nabije toekomst kunnen gebeuren, kun je je voorstellen dat ze misschien ooit werkelijkheid zouden kunnen worden. Sterker: futuristische technologieën uitBlack Mirror zijn al ingehaald door de realiteit.

Robotbijen in aflevering Hated in the Nation (seizoen 3, aflevering 6)

De ruimtevaartorganisatie is bezig met het ontwikkelen van robotbijen, die zo overgevlogen lijken te zijn uit Black Mirror. In de aflevering Hated in the Nation worden deze bijen gehackt en de opdracht gegeven om iemand te vermoorden die wordt uitgekozen via een hashtag op Twitter. Gelukkig zullen de robotbijen die NASA momenteel ontwikkelt een missie op Mars moeten uitvoeren en zal het dus een stukje verder vliegen zijn om iemand te vermoorden.

Maar – ja, er is een maar – zij zijn niet de enige die bezig zijn met bijen. Harvard werkt al vanaf 2013 aan robotbijen. Die kunnen vliegen en in en uit het water duiken. Ze kunnen nog geen gewassen bestuiven, zoals in de aflevering van Black Mirror.

Black Mirror – Hated in the Nation

” Black mirror ” Series 3 – 6 ( 2016 )

Het ratingsysteem uit de aflevering Nosedive (seizoen 3, aflevering 1)

In de eerste aflevering van seizoen drie, Nosedive genaamd, volgen we het personage Lacie in een wereld waar iedereen elkaar met een ratingsysteem beoordeelt op basis van de interacties die ze met elkaar hebben. De rating bepaalt onder meer waar je wel en geen recht op hebt. Deze aflevering zal gebaseerd zijn op het feit dat we eigenlijk elkaar al de hele tijd beoordelen op social media, en zeker op apps als Tinder of Uber.

In China zijn ze dit nu aan het invoeren en gaan ze zelfs nog een stapje verder. De regering wil in 2020 dat het sociaal kredietsysteem volledig werkt. De inwoners worden dan onder meer beoordeeld op hun kredietachtergrond, het nakomen van contracten én hun gedrag en vriendschappen. Lees hier meer over die enge ontwikkeling.

Black Mirror S03E01 Airport scene

When your rating matters…

Zelfrijdende pizzabezorgbus in aflevering Crocodile (seizoen 4, aflevering 3)

Begin dit jaar maakten Pizza Hut en Toyota bekend te gaan samenwerken voor zelfrijdende bezorgbussen. Een beetje Black Mirror fan denkt dan natuurlijk gelijk aan de aflevering Crocodile. In de aflevering in het vierde seizoen wordt een voetganger aangereden door een pizzabusje en dat zet een hoop bloederige moorden in gang. Gelukkig hoeven we tot 2020 nog niet bang te zijn aangereden te worden door zo’n bezorgbus.

Black Mirror – Crocodile | Official Trailer [HD] | Netflix

Picture what you saw. Watch Black Mirror on Netflix: https://www.netflix.com/title/70264888 SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Het opnemen van herinneringen in aflevering The Entire History of You (seizoen 1, aflevering 3)

Alles opnemen wat je ziet, doet of hoort? In de aflevering The Entire History of You kan het en pakt het niet goed uit. Alhoewel we nog niet helemaal in die fase zijn aanbeland, zijn er al een paar draagbare gadgets op de markt waarmee je dingen uit je leven kan opnemen. De Spectacles van Snapchat bijvoorbeeld, waarmee je video’s van tien seconden kunt opnemen. Ook heeft Samsung in 2016 al patent aangevraagd voor contact lenzen die elke keer dat je knippert een foto nemen. Om over dit enge idee van Elon Musk maar te zwijgen.

The Entire History of You | Black Mirror

In the near future, everyone has access to a memory implant that records everything they do, see and hear – a sort of Sky Plus for the brain. You need never forget a face again… but is that always a good thing? Catch up on previous episodes: http://www.channel4.com/programmes/black-mirror/4od

Smart house in aflevering White Christmas (seizoen 2, aflevering 4)

De Black Mirror-aflevering White Christmas draait om een ‘cookie’ die het bewustzijn van een persoon gebruikt als een soort persoonlijke assistent voor hun huis. Gelukkig komt deze technologie nog niet in werkelijkheid voor, maar er bestaan natuurlijk tegenwoordig al genoeg persoonlijke technologische assistenten zoals de Google Home of de Alexa van Amazon.

Channel 4 – Black Mirror: White Christmas

Promo for Channel 4’s Black Mirror: White Christmas using Silent Night 7 from the CPM Archive Series.

Een geliefde terugbrengen uit de dood in aflevering Be Right Back (seizoen 2, aflevering 1)

Iedereen die weleens iemand heeft verloren, weet hoe graag je dan nog één keer met iemand zou willen praten. In de Black Mirror-aflevering Be Right Back kan Martha de sms’jes en e-mails van haar overleden vriend in een app uploaden en zo spreken met een chatbot die reageert zoals haar vriend dat zou doen. Later krijgt ze zelfs de keuze om een synthetische vervanger die precies op hem lijkt in huis te halen.

Er zijn tegenwoordig chatbots die zijn gebaseerd op echte personen. De 30-jarige Kuyda maakte bijvoorbeeld een chatbot die de persoonlijkheid van een overleven vriend nabootst. Hanson Robotics, die je misschien kent van robot Sophia, maakte daarvoor BINA48. Die was gebaseerd op de (overigens nog levende) vrouw van eigenaar Martine Rothblatt.

Black Mirror

Catch up on earlier episodes on 4oD: http://www.channel4.com/programmes/black-mirror/4od

VR in Striking Vipers (seizoen 5, aflevering 1)

Dan nog een aflevering uit seizoen 5, het seizoen dat onlangs op Netflix is verschenen. Aflevering 1 heet Striking Vipers, een verhaal dat draait om een ​​virtual reality vechtgame, gespeeld door twee vrienden. In theorie kon alles in de aflevering nu al gebeuren, met de opkomst van VR en met name VR-porno. Maar we gaan niet te veel verklappen, omdat deze aflevering net online staat.

Black Mirror S05E01 Trailer | ‘Striking Vipers’ | Rotten Tomatoes TV

Check out the new Black Mirror Season 5 Episode 1 Trailer starring Anthony Mackie! Let us know what you think in the comments below. ► Learn more about this show on Rotten Tomatoes: https://www.rottentomatoes.com/tv/black_mirror/s05?cmp=RTTV_YouTube_Desc Want to be notified of all the latest TV shows?

Black Mirror seizoen 5, de comeback van Miley Cyrus

Het vijfde seizoen van Black Mirror staat net op Netflix, met onder meer een aflevering met niemand minder dan Miley Cyrus in de hoofdrol. Check onze voorbeschouwing, inclusief de trailers.

Reageer op artikel:
7 Black Mirror afleveringen die zijn ingehaald door de realiteit
Sluiten