Zo duur is het bizarre dieet van The Mountain uit Game of Thrones

2018 was een uitstekend jaar voor Hafþór Júlíus Björnsson. De krachtpatser uit IJsland brak het wereldrecord deadlift, werd voor de achtste keer de sterkste man van IJsland, voor de vierde keer de sterkste man van Europa en werd zelfs voor het eerst in zijn leven de sterkste man ter wereld. Tussendoor is hij ook nog op de set van Game of Thrones te vinden om zijn rol als The Mountain te vervullen. Hoe flikt hij dit allemaal? Nou, vooral door goed te eten.

In een interview met CNBC vertelde de spierbundel uitgebreid over zijn dieet. De ongelofelijke prestaties die Hafþór Björnsson levert, kosten veel toewijding. Niet alleen in de sportschool, maar ook in de keuken. “Ik ben zeer gedisciplineerd en gefocust als het aankomt op training en voeding, en ik ben altijd voorbereid. Dat is naar mijn mening de sleutel tot succes,” aldus de sterkste man ter wereld.

Het bizarre dieet van The Mountain

Om zijn zware trainingsschema vol te kunnen houden, eet The Mountain zeven keer per dag. En dan hebben we het niet over lullige maaltijden. Zo begint hij de dag met zes eieren, zes plakken bacon en een bak rijst. Ook de andere zes maaltijden zijn behoorlijk indrukwekkend. Hele kippen, kilo’s groenten, rijst, zalm, zoete aardappel, havermout, eieren, avocados en zijn favoriet: ribeye. Het verdwijnt allemaal in deze gespierde verbrandingsoven.

Must-See TV: The 2018 Arnold Strongman Classic will air on CBS Sports Network Tonight (Dec. 20) at 9PM EST and Dec. 25 at 8PM EST. Thank You @roguefitness and @cbssports! #ArnoldStrong #strongman 📷: Rogue Fitness

52.8k Likes, 270 Comments – Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on Instagram: “Must-See TV: The 2018 Arnold Strongman Classic will air on CBS Sports Network Tonight (Dec. 20) at…”

We raden je sterk af om dit dieet over te nemen van Hafþór Björnsson. Niet alleen omdat het veel te veel is voor een gewone man, maar vooral omdat het slecht is voor je bankrekening. CNBC heeft uitgerekend hoeveel The Mountain kwijt is om zijn lichaam van brandstof te voorzien. Op basis van de actuele supermarkt prijzen komen ze uit op 426 dollar per week.

12.000 calorieën per dag

Een bizar bedrag, want volgens onderzoek kost het dieet van de gemiddelde man (tussen 19 en 50 jaar) zo’n 85 procent minder. Het Amerikaanse ministerie van landbouw heeft berekend dat een gewone kerel tussen de 42,50 en 84,40 dollar per week kwijt is. Een gigantisch verschil, maar dat is ook niet zo gek. Hafþór Júlíus Björnsson heeft namelijk tussen de 10.000 en 12.000 calorieën per dag nodig om zijn training vol te kunnen houden.

Flinke investering

De sterkste man ter wereld worden kost dus niet alleen veel moeite, tijd, zweet en tranen, maar ook behoorlijk wat geld. Per jaar is de krachtpatser uit IJsland namelijk dik 22 ruggen kwijt. Je moet het er maar voor over hebben.

Wist je dat Hafþór Björnsson getrouwd is met een beeldschone fitgirl?

BroBible

Reageer op artikel:
Zo duur is het bizarre dieet van The Mountain uit Game of Thrones
Sluiten