Redactie
Redactie Life 2 feb 2016

Bizar: vliegtuig blijkt goedkoper dan trein

De 18-jarige Engelse blogger Jordon Cox werkt voor MoneySavingExpert.com. Met andere woorden: hij is een professionele gier wiens taak het is om mensen te laten zien hoe je altijd de goedkoopste optie vindt. In zijn laatste blog, komt hij met een wel zéér bijzondere vondst.

Jordan, woonachtig in Essex, nabij Londen, bezocht de noordelijk gelegen stad Sheffield, op zo’n 3 uur rijden van zijn huis. Eenmaal klaar in Sheffield, wilde hij graag terug naar huis. Hij vond het enkeltje met de trein nogal prijzig en begon na te denken over een alternatief. Dat alternatief kwam er maar vanuit zeer onverwachte hoek. Cox kwam er achter dat het goedkoper was om vanaf het East Midlands Airport (nabij Sheffield) een vlucht te pakken naar Berlijn, daar 7 uurtjes te chillen, een vlucht terug te pakken naar Londen en van daaruit de bus naar huis te nemen dan dat het was om een enkeltje met de trein van Sheffield naar Essex te boeken. In plaats van 47 pond, betaalde hij nu iets meer dan 39 pond.

Echt praktisch was de trip natuurlijk niet en hij kostte aanzienlijk meer tijd maar hoe bizar is het dat je kennelijk met een omweg van ruim 1600 kilometer en twee vluchten goedkoper uit kunt zijn dan met een eenvoudig ritje met de trein? In de luchtvaart gebeuren vreemde dingen met de prijzen, zeker als je een last minute vlucht boekt maar toch: hoe is het mogelijk dat een ritje over het spoor in een vervoersmiddel met een vele malen grotere capaciteit dan een vliegtuig tóch duurder is? Iemand zou hier eens serieus over moeten nadenken. De volgende keer dat jij van Rotterdam naar Maastricht wilt reizen, moet je toch maar even kijken of vliegen via Denemarken niet goedkoper is dan direct met de trein?

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Bizar: vliegtuig blijkt goedkoper dan trein
Sluiten