Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 23 oktober 2018

Gelekt: de Samsung Galaxy S10 krijgt een bizar scherm

Nu worden er wel vaker nieuwigheidjes gelekt, maar in het geval van @IceUniverse mogen we gaan geloven dat zijn geruchten waar zijn. In het verleden heeft hij het al vaker bij het rechte einde gehad. Op Twitter deelde hij een foto van Samsung’s 2018 OLED Forum.

 

Ice universe on Twitter

Great news! Samsung established the direction of mobile phone design in 2019! On October 18th, Samsung Display invited about 20 customers to hold the “2018 Samsung OLED Forum” at the Shenzhen Marriott Hotel in China. At the meeting, Samsung showed a PPT

Vier belangrijke ontwikkelingen

Naast een bak vol droge informatie konden we ook een aantal interessante nieuwigheidjes ontdekken. Zo zou er sprake zijn van de ontwikkeling van een nieuwe technologie die zich met name toespitst op vier belangrijke zaken:

  1. Vingerafdrukscanner in het scherm (FoD)
  2. Speaker die in het scherm is verwerkt
  3. Haptische feedback uit het scherm
  4. Selfiecamera en/of irisscanner in het scherm

Met name de laatste is erg interessant: een irisscanner in het scherm. Dit geeft al enigszins een idee hoe de toekomst van de smartphone er uit gaat zien. Weg notches, dikke schermranden en meer van dat soort zaken. Een keer blinken met je ogen en je toestel is geactiveerd. Daar kan geen goochelaar tegenop.

SamsungMobile.News | Max on Twitter

Samsung is working on a new technology trying to hide the front camera underneath the display. My sources told me that there are just a hand full of prototypes using this technology. I don’t think we’ll see this feature in retail phones until 2020, but who knows ??‍♂️

Samsung Galaxy S10 met irisscanner?

Nu hoeven we @IceUniverse niet direct op zijn woord te geloven. Een beetje nuchtere Hollander hanteert immers het principe ‘eerst zien, dan geloven’. @IceUniverse is echter niet de enige bron die een dergelijke bewering doet. De bevestiging komt van een redelijk gezaghebbende website: Samsung Mobile News. Die bevestigen in ieder geval het bestaan van de plannen. Dat wil dus niet zeggen dat je een dergelijk futuristische optie al mag gaan verwachten in de Samsung Galaxy S10.

Nog even geduld

Tussen theorie en praktijk zit vaak een weg van (on)overbrugbare verschillen. De ervaring leert ons echter dat wat vandaag theorie is, morgen al gemeengoed kan zijn. Ook de ontwikkeling van vingerafdrukscanners in het scherm had een lange weg af te leggen voor het mogelijk was om dit in een massaproductieproces te verwerken. Dat zien we volgend jaar dus wel terug in de Samsung Galaxy S10. De irisscanner laar dus nog even op zich wachten, maar wellicht is het in 2020 wel zover.

Reageer op artikel:
Gelekt: de Samsung Galaxy S10 krijgt een bizar scherm
Sluiten