Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 23 apr 2019

Na La Casa de Papel is Bitter Daisies de volgende spannende Spaanse Netflix-hit

Netflix verandert niet alleen de manier waarop we kijken naar films of series, het verandert ook onze perceptie van bepaalde genres. Zo denken we bij politieseries snel aan Amerikaanse toestanden, bij krimi’s aan Duitsland en misdaadseries aan Scandinavië. Dankzij Netflix blijken ook Spaanstalige landen nu opeens ook erg bedreven in het maken van goede content in het misdaadgenre. Denk maar aan La Casa de Papel en Narcos. Nu kunnen we ons schrap gaan zetten voor de volgende hitserie van Spaanse bodem: O Sabor das Margaridas. Die titel bekt natuurlijk niet zo lekker hier, dus maakte de streamingdienst er Bitter Daisies van.

Bitter Daisies: Spaanse Netflix Original

In tegenstelling tot wat je zou vermoeden is niet Spanje, maar Galicië het decor voor Bitter Daisies. Net als Catalonië is Galicië een zelfstandige regio in Spanje, het noordwesten om precies te zijn. Bitter Daisies is het verhaal van Rosa Vargas, een agente van de Guardia Civil, de Spaanse Koninklijke Marechaussee.

Aan de vooravond van de komst van de Paus, lijkt alles op elke andere willekeurige dag. Niets wijst op een dramatische gebeurtenis. Die rustige sfeer verandert snel als de jonge Marta plotseling van de aardbodem verdwijnt in het provinciale dorp Murias. Als blijkt dat de verdwijning geen incident is, is een kordaat optreden van de politie pure noodzaak. Een seriemoordenaar is aan het werk en aan Rosa de taak om erger te voorkomen.

Bitter Daisies (2018) Netflix Trailer | Sabor das Margaridas

Le goût des marguerites En enquêtant sur la disparition d’une ado dans une petite ville de Galice, Rosa, lieutenant de la Garde civile, découvre des secrets bien gardés qui la touchent de près.

Het verleden is verbonden met enkele mysterieuze geheimen

Rosa komt al snel terecht bij enkele donkere geheimen die op een bijzondere manier met haar eigen verleden zijn verbonden. Met een beetje goede wil dringt de vergelijking met The Bridge zich op, iets wat overigens als groot compliment moet worden gezien.

Seriemoordenaar

Het aantal geheimen blijft toenemen en al snel is het slaperige stadje al lang niet meer zo slaperig als we dachten. De moorden blijven doorgaan en de vraag dringt zich op of Rosa ooit in staat zal zijn om het op te lossen. Als kijker wordt je continu op het verkeerde been gezet waardoor het plot heerlijk verfrissend is. Het voorspellen van de dader is dan ook een onbegonnen zaak. De hele serie is verdeeld over zes afleveringen, ideaal als je er niet voor eeuwig aan vast wilt zitten.

Benieuwd wat er deze week allemaal nog meer is verschenen op Netflix? Klik dan hier. Wil je niks missen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Luister dan ook hieronder onze podcast: Kijkvoer!

Want

Reageer op artikel:
Na La Casa de Papel is Bitter Daisies de volgende spannende Spaanse Netflix-hit
Sluiten