Jan
Jan Cryptocurrency 22 okt 2018

Bitcoin gaat de weg omhoog vinden volgens deze analist

Degenen die durven te beweren dat de prijs van bitcoin snel zal gaan stijgen kan vandaag de dag rekenen op flink wat kritiek. Want waarom zou de munt nu plotseling wel gaan stijgen, terwijl er maandenlang weinig spectaculairs gebeurd?

Toch zijn er subtiele aanwijzingen die een dergelijke uitspraak kunnen rechtvaardigen. Zo is er de laatste weken sprake van een toename in de handelsactiviteit, een stabiel handelsvolume en een groeiende acceptatie door beleggers op Wall Street. Dit kunnen goede voortekenen zijn voor een opwaartse trend.

Stijging is een kwestie van tijd

De eToro senior marktanalist Mati Greenspan, ziet duidelijke tekenen dat de munt op het punt staat de huidige positie te verlaten. Een (nieuwe) rally is dus niet onmogelijk. “Het is slechts een kwestie van tijd nu,” zei hij over een mogelijke break-out van Bitcoin. “Natuurlijk kan het flatline patroon gemakkelijk nog een paar maanden blijven en dat zou geen slechte zaak zijn, maar er zijn tekenen van een opwaartse beweging die aanstaande is.”

Signalen wijzen op een klassiek break-outpatroon

Greenspan, die eerder zei dat hij dacht dat bitcoin een “klassiek break-outpatroon” tegemoet ging. Hij identificeerde drie katalysatoren waarvan hij zei dat ze een dreigende uitbraak suggereren:

  • een stijgend transactietarief
  • groei in het dagelijkse handelsvolume
  • de aanhoudende groei van cryptocurrency -gerelateerde activiteiten op Wall Street.

Meer transacties per seconde

Volgens Greenspan is het aantal bitcoin-transacties per seconde, gestaag gestegen in de tweede helft van 2018. Sinds medio april tot onder 2,0 TPS (tansactions per second) is gedaald, is het transactietarief gestegen naar 2,78 vanaf donderdagochtend. Dat is een stijging van zes maanden met meer dan 40 procent. Hoewel deze nog ver onder de 4,8 TPS van eind december ligt, heeft deze huidige groei plaatsgevonden tijdens relatief stabiele marktomstandigheden, geen parabolische rally. Dit, zei Greenspan, is “een klassieke aanwijzing dat we het einde van de vlakke cyclus naderen”.

Meer handelsvolume en een duidelijke groei

Hoewel de volumes op exchanges zijn afgevlakt, neemt de handelsactiviteit binnen de termijnmarkten van Wall Street een hoge vlucht. CCN meldde gisteren dat CME Group, een kwartaal-op-kwartaal stijging van 41 procent in het gemiddelde dagvolume in het derde kwartaal constateerde. Op dagelijkse basis verwerkt CME ongeveer evenveel volume als Upbit, een van de grootste contante cryptocurrency-exchanges in Zuid-Korea.

Bron: CCN

Reageer op artikel:
Bitcoin gaat de weg omhoog vinden volgens deze analist
Sluiten