Pim Jansen
Pim Jansen Life 3 apr 2019

Bitcoin zit in de turbo-lift! Is dit hét moment om weer in te stappen?

Als de bitcoin in waarde daalt, is dat tegenwoordig geen nieuws meer. De hoogtijdagen zijn volgens velen voorbij en het was voorheen veelal de vraag of de munt nog verder zou dalen. Op 3 april zagen we echter iets heel anders: een ware opleving. In korte tijd steeg de munt zelfs naar een nieuw jaarrecord en staat momenteel op ruim 4.200 euro.

Beleggers in de bitcoin munt stonden eerder deze week wellicht met grote ogen de koersstijging waar te nemen. In een kort tijdsbestek wist de munt maar liefst 13.57 procent in waarde te stijgen. In het kielzog van de oudste cryptocoin lieten andere Altcoins ook positieve cijfers zien. Momenteel laat VeChain de hoogste stijging van alle Altcoins zien (10.45 procent). Het interessante aan de recente stijging is niet zo zeer het achterhalen van de oorzaak, maar de constatering dat de rust onder beleggers wordt vastgehouden. Dat is dan ook de reden dat er momenteel geen daling te bespeuren valt.

Bitcoin in beeld

In de onderstaande grafiek zien we hoe de waarde van de Bitcoin in recordtijd naar recordhoogte steeg.

De Bitcoingrafiek

De grafiek laat duidelijk zien dat de stijging vanaf 3 uur ‘s nachts werd ingezet. De twee pieken die daarop volgden zorgden ervoor dat de koers opeens uitkwam op 4.500 euro.

Interessant is de analyse om een verklaring te geven voor de plotselinge stijging. In veel gevallen is de kans groot dat dit wordt veroorzaakt door automatisch handelen. Ook na het eerste hoogtepunt zien we enkele pieken waarna het weer afvlakt. Dat laatste kan erop duiden dat de activiteit van het automatisch handelen afnam op dat punt.

En nu?

Opvallend genoeg bleef de koers daarna stabiel. Er werd geen winst ingeleverd en de koers oogt stabiel. De vraag is dus wat er de komende dagen gaat gebeuren. Blijft de stijging gehandhaafd? Dan zou dit voor veel investeerders een teken kunnen zijn om aankopen te doen waardoor de waarde kan toenemen.

Benieuwd wat Tesla-oprichter Elon Musk van Bitcoin vindt? Klik dan hier.

Want

Reageer op artikel:
Bitcoin zit in de turbo-lift! Is dit hét moment om weer in te stappen?
Sluiten