Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 27 jul 2020

Bitcoin stijgt tot magische grens, goudprijs bereikt record

Bitcoin is met een opmars bezig. De magische grens van 10.000 dollar is eindelijk weer eens bereikt. Ook goud is meer dan ooit in trek. De goudprijs heeft zelfs een record bereikt.

Voor het eerst in zes weken is de waarde van een bitcoin weer eens boven de 10.000 dollar uitgekomen. De digitale munt, die door fans en investeerders ook wel als digitaal goud wordt omschreven, is de laatste tijd weer enorm in trek nu er zorgen zijn om de gezondheid van de wereldeconomie en de dollar zakt.

Prijs goud bereikt record

Om diezelfde reden zoeken beleggers hun heil in andere zaken, zoals goud en zilver. De prijs van goud bereikte een record en zilver wordt ook al weken gestaag duurder. De goudprijs is naar een recordhoogte van 1.944,71 dollar per troy ounce (31,1 gram) gestegen. Eerder op de dag werd al een prijs van 1.923,20 dollar bereikt. Daarmee is het record uit 2011 van 1921,17 dollar gebroken.

Banken beheren digitale valuta

Een andere reden waarom de waarde van een bitcoin steeg, is de toestemming van de Amerikaanse overheid voor banken om de digitale valuta van hun klanten te beheren. Daardoor zouden de cryptomunten wat meer mainstream kunnen worden en een breder publiek aan kunnen spreken. Bekijk hieronder de actuele koers.

Geschiedenis Bitcoin en de magische grens van 10.000

Op dinsdag 5 december 2017 brak de bitcoin, sinds de invoering van de Segregated Witness (SegWit), voor het eerst door de magische grens van 10.000 heen. Er ontstond wereldwijd een hysterische run op de cryptomunt.

Op hetzelfde moment begonnen overheden in landen als China en Zuid- Korea de wetgeving rond de bitcoin versneld aan te scherpen. Mede hierdoor verloor de bitcoin in het begin van 2018 meer dan 60 procent van zijn waarde. In 2019 leefde de munt weer op en werd de magische grens van 10.000 euro weer eens aangetikt.

In november 2019 verkondigde de Coinmarketcap een val van 10% in waarde van de bitcoin tot circa 6.000 euro. Deze val was hoofdzakelijk het gevolg van de aankondiging door de Chinese volksbank om op te treden tegen illegale activiteiten bekostigd met cryptomunten. Nu, 27 juli 2020, ligt de waarde dus weer op die magische grens van 10.000 dollar.

Lees hier meer over bitocoin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin stijgt tot magische grens, goudprijs bereikt record
Sluiten