Jan
Jan Life 19 okt 2018

Dit is wat er moet gebeuren om Bitcoin en andere crypto’s te laten stijgen

Met een redelijk stabiele koers van, ruim genomen, zes- á zevenduizend dollar ga je je afvragen of er nog wat schokkends gaat gebeuren met de bitcoin. In positieve zin wel te verstaan. Nu de koers van de bitcoinmunt weinig spectaculaire ontwikkelingen vertoont, ga je je afvragen in hoeverre het realistisch is om te verwachten dat je voor het einde van het jaar nog een aangename winst kunst boeken. Nu zijn er altijd positievelingen die bij het minste of geringste goede bericht denken dat dit de aanloop is naar iets moois. Toch blijft de echte grote koerswinst uit. Wat is de waarde van de uitspraken van cryptogoeroe’s die bij hoog en laag volhouden dat de munt binnenkort volledig door het dak gaat?

Marktcap stijgt met 1000 procent

De co-chief investment officer van één van de grootste beleggingsfirma’s in de cryptocurrency-industrie zei dat hij verwacht dat de volgende bitcoin-Bull Run (een plotselinge gigantische groei) de marktkapitalisatie van cryptocurrency duizend procent boven de huidige waardering zal brengen. Joey Krug, Pantera Capital, maakte deze voorspelling tijdens een interview met Bloomberg, en voorspelde dat de volgende opleving de cryptocurrency marktkapitalisatie kan opvoeren tot meer dan twee biljoen dollar. Dat is op zijn minst een gewaagde uitspraak. Wat is er dus aan de hand?

Volgende Bitcoin Bull Run

“Als je naar die volgende Bull Run kijkt, denk ik dat er voldoende ruimte ontstaat om er voor te zorgen dat de marktkapitalisatie met een factor tien toeneemt.” Joey Krug merkt daarnaast op dat de verklaring voor de laatste Bull Run lag in het gegeven dat veel grote spelers in de financiële sector, zoals Fidelity Investments en Intercontinental Exchange (ICE), de markt voor cryptocurrency betraden. Dit bracht een golf van speculatieve investeringen met zich mee. Volgens de analyse van Krug is de markt momenteel aan het wachten op een bredere acceptatie.

Om dit te laten gebeuren zullen cryptocurrency-netwerken een grotere schaalbaarheid moeten realiseren. De huidige stand van zaken is immers vergelijkbaar met de manier waarop men vroeger verbinding maakte met het internet, door het inbellen.

Schaalbaarheid is het antwoord

Krug zei: “Als je naar internet kijkt, kun je eenvoudig zeggen:” Wel, je maakt gewoon een app, krijgt wat gebruikers, en dan los je de schaalbaarheidsproblemen op. “Maar dit zijn allemaal markten met een bewezen functionaliteit. Als je geconfronteerd wordt met een markt die nog in de kinderschoenen staat, is er dus geen sprake van een grote mate van liquiditeit.”

Zoals CCN eerder heeft gerapporteerd, gelden twee van deze innovaties met name voor Bitcoin: de Lightning- en Liquid-netwerken. Het Lightning Network (LN), dat momenteel in bèta is, is een tweelaags protocol dat bovenop Bitcoin werkt. Door gebruik te maken van de ingebouwde scripttaal van het netwerk, kunnen gebruikers de fondsen “off-chain” verplaatsen naar LN-betalingskanalen. Hierbij is geen validatie vereist waardoor de kosten lager zijn en de transacties sneller kunnen worden voltooid.

Liquid Network

Het Liquid Network, aan de andere kant, is een Bitcoin-zijketen die is ontwikkeld door blockchain-startup Blockstream. LN is gericht op het faciliteren van exchanges, financiële instellingen en andere bitcoin-gebruikers die grote hoeveelheden bitcoin sneller en op een betrouwbare manier willen verplaatsen.

Deze technologieën – evenals die op andere blockchains – zijn nog niet klaar voor het grote werk. Krug verwacht wel dat sommige cryptocurrency-netwerken binnen een paar jaar een hogere transactiesnelheid kunnen garanderen. Dit zou dan vergelijkbaar zijn met de snelheid waarmee creditcard betalingen worden uitgevoerd.

In de tussentijd zei hij dat de markt voor cryptocurrency het laagste punt heeft bereikt. De koers zal dus in grote lijnen ongewijzigd blijven tot de volgende katalysator zich aandient. Als dat gebeurt, gaan de Bitcoin weer knallen. En volgens deze man gaat dat niet lang duren.

CCN

Reageer op artikel:
Dit is wat er moet gebeuren om Bitcoin en andere crypto’s te laten stijgen
Sluiten