Pim Jansen
Pim Jansen Life 24 jul 2018

Bitcoin schiet voorbij de 8k: stijging naar 40.000 dollar reëel?

Volgens de laatste update schiet ‘ie de 8.000 euro voorbij.De ene cryptogoeroe ziet een nieuw record van 60.000 dollar aankomen, weer een ander denkt aan 25.000 dollar en miljardair Marc Lasry houdt het in het midden met een ‘bescheiden’ voorspelling van 40.000 dollar. Ligt de waarheid zoals altijd in het midden of heeft deze vermogende man een punt? Eerlijkheidshalve heeft mijnheer Lasry wel een punt. Eerder gaf hij al aan dat hij er spijt van had niet eerder te zijn ingestapt toen de munt voor een kleine 300 dollar werd verhandeld. Tja, berouw komt na de zonde.

Marc Larcy ziet een goede toekomst voor BTC

De prijs van bitcoin kan oplopen tot 40.000 dollar naarmate het meer geaccepteerd en gemakkelijker te verhandelen wordt, vertelde de miljardair-investeerder Marc Lasry woensdag aan CNBC.

“Naarmate het meer ingang vindt in de mainstream en naarmate meer markten het laten verhandelen, is dat voor mij een teken dat een veel hogere koers niet ondenkbaar is”, zei Lasry in een “Squawk Box” -interview, eraan toevoegend dat hij verwacht dat investeringen in BTC de komende jaren leiden tot zeer goede returns. Een opbrengst van vijf tot tien keer de investering is realistisch.


Avenue Capital Group

Lasry staat aan het hoofd Avenue Capital Group, de investeringsonderneming die in zwaar weer verkeerde tot hij het overnam. Momenteel is er sprake van een goed gevulde kas, de onderneming beheert een totaal vermogen van 9.6 miljard dollar. Daarmee wordt volgens Larcy niet in altcoins geïnvesteerd. Alle investeringen die hij heeft gedaan in cryptocoins zijn gefinancierd vanuit zijn persoonlijke vermogen.

In december sprak Lasry nog zijn spijt uit over het niet eerder kopen van bitcoin, naar eigen zeggen had hij de cryptocurrency moeten kopen toen BTC nog maar een paar jaar geleden voor slechts 300 dollar werd verhandeld.

Duidelijk herstel

De bitcoin munt heeft zijn best gedaan om zijn positie te herwinnen nadat de munt in december 2017 een recordhoogte bereikte van nagenoeg 20.000 dollar. Bitcoin verloor vervolgens meer dan de helft van zijn waarde in de eerste zes maanden van dit jaar, volgens gegevens van Coinbase. Echter, de prijs van bitcoin stijgt nu aanzienlijk, waarbij experts zeiden dat dit te maken heeft met de mogelijke komst van een bitcoin-ETF.

Reageer op artikel:
Bitcoin schiet voorbij de 8k: stijging naar 40.000 dollar reëel?
Sluiten