admin
admin Life 16 feb 2018

Bitcoin schiet eindelijk voorbij 10.000 dollar: nu investeren?

Eindelijk weer goed nieuws rondom Bitcoin. Afgelopen weken waren spannend voor investeerders. Waar men eind 2017 werd getrakteerd op explosieve stijgingen, kwam in januari de jaarlijkse dip tevoorschijn. Wanneer je uitzoomde, viel het allemaal wel mee, zeker als je meer dan een paar maanden terug keek, maar wat nou als dit echt het einde was? Alle discussies over een mogelijke bubbel hielpen niet mee. Gooi daar een berg slecht nieuws vanuit overheden en instanties bovenop, en je hebt een recept voor pure paniek. 

Bitcoin passeert 10.000 dollar!

Gelukkig lijkt de cryptocoin net zoals elk jaar weer zijn weg omhoog te hebben gevonden. Na een dipje rondom de zesduizend dollar is Bitcoin weer de tienduizend dollar gepasseerd. De munt blijft rondom die grens schommelen, maar het lijkt erop dat de koers langzaam stabiliseert rondom die basis. Althans, voor zover je het woord stabiel kunt gebruiken in deze zeer volatiele context. In combinatie met het goede nieuws van afgelopen week lijken investeerders weer gerust gesteld te zijn.

De correctie naar zesduizend dollar bedroeg een daling van maar liefst 69 procent. Bitcoin heeft dus nog een lange weg te gaan voor de oude koers weer wordt hervat. Afgaande op de afgelopen jaren en voorspellingen van analisten zit het echter wel goed. Men rekent erop dat de mijlpaal van vijftigduizend dollar nog dit jaar wordt aangetikt. Maar ja, het verleden is geen garantie voor de toekomst, en het blijft een unieke en bovendien extreem volatiele markt. Niemand weet wat de toekomst gaat brengen.

Ripple, Litecoin en meer

Ook Ripple profiteert van de positieve buzz. XRP is deze week met vijftig procent gestegen, en hetzelfde geldt voor Litecoin. Al zit daar weer een heel ander (scammy) verhaal achter, dat je hier kunt lezen. Ook NEO, Ethereum en andere cryptocurrency in de top tien tonen weer frisgroene cijfers. De prijzen zullen de komende uren nog even zakken door investeerders die hun winst eruit trekken, maar het lijkt erop dat we weer een periode van groei tegemoet gaan!

Dit artikel verscheen al eerder bij onze collega’s van WANT.

Reageer op artikel:
Bitcoin schiet eindelijk voorbij 10.000 dollar: nu investeren?
Sluiten