Bitcoin breekt record en legt basis voor recordrally

Het zal je niet ontgaan zijn dat Bitcoin de afgelopen twee weken begonnen is aan een serieuze comeback. Onder andere opgelopen waarderingen en lage rentes zorgen ervoor dat steeds meer beleggers weer hun heil zoeken in de wereld van cryptocurrency.

Daar profiteert de gehele cryptomarkt. Links en rechts zie je dubbele groeicijfers, met stijgingen die in elke andere markt als bizar zouden worden aangemerkt. Toch is het belangrijk om niet te vroeg te juichen. Meteen de recente bewegingen van Bitcoin als rally bestempelen is (nog) te voorbarig.

Bitcoin breekt record

Daarvoor hebben we de afgelopen twee jaar net iets te vaak dit hosanna-moment meegemaakt. Toch zijn er nu een aantal fundamentele veranderingen die erop wijzen dat deze stijging anders is. Dat er nu echt de basis wordt gelegd voor een recordrally.

Dat heeft vooral te maken met het volgende: het aantal Bitcoin-adressen dat minimaal tien euro aan BTC in zijn wallet heeft, staat op het moment van schrijven op recordhoogte. Dan hebben we het over maar liefst 16,6 miljoen adressen. Dat zijn er 14,5 procent meer dan toen Bitcoin zijn koersrecord wist aan te tikken in 2017.

Ruimte voor groei

De toestroom aan investeerders die in Bitcoin stappen is dus enorm. Een flink gevalletje FOMO, Fear of missing out. Niemand wil voor de zoveelste keer de boot missen. Ook kun je de toestroom verklaren aan de hand van de goudprijs: die heeft recentelijk een recordwaarde bereikt. Daardoor is het onzeker voor investeerders hoeveel rek daar nog in zit, hoeveel groei er nog mogelijk is. De goudprijs bewandelt nieuw terrein.

Bij Bitcoin weet men wat er mogelijk was en waarschijnlijk nog steeds mogelijk is, omdat BTC nog een flink stuk onder zijn recordkoers zit. Daardoor zie je dat ook steeds meer grote Amerikaanse multinationals instappen. Vooral met als doel voor aandeelhouders een veilige kapitaalbasis aan te leggen, en inflatierisico’s af te wenden.

Portfolio van zekerheden

Wat dat betreft werpt de strategie van Satoshi Nakamoto zijn vruchten af. De anonieme bedenker van Bitcoin was er altijd duidelijk in dat de cryptocurrency niet te nauw gelinkt zou moeten raken aan Wall Street en reguliere valuta. Daardoor zie je nu dat bedrijven in Bitcoin stappen, nu inflatie dreigt voor bijvoorbeeld de dollar. Daardoor maakt Bitcoin steeds vaker deel uit van en portfolio met zekerheden.

Met steun van de FED en de Amerikaanse overheid durven ook steeds meer bedrijven die stap te zetten. Microsrategy is een goed voorbeeld. Dat Amerikaanse bedrijf liet onlangs aan zijn investeerders weten dat het 250 miljoen dollar om zou zetten in zekerheden als zilver, goud en Bitcoin. Dat doet de reputatie van ’s werelds grootste cryptocurrency alleen maar goed.

Stabiele basis

Al met al kunnen we dus spreken van een aantal veelbelovende factoren, en een basis voor verdere groei die stabieler is dan ooit. Het gevaar van lege hype en een bubbel die knapt bestaat nog steeds, net als we in 2017 en 2018 zagen gebeuren, maar op dit moment staat Bitcoin er uitstekend voor. De weg omhoog lijkt zeker op de korte termijn een zekerheid. In de wondere wereld van crypto weet je dat echter nooit honderd procent zeker…

Reageer op artikel:
Bitcoin breekt record en legt basis voor recordrally
Sluiten