admin
admin Life 18 dec 2017

Bitcoin-miljonair verliest 75 miljoen aan Bitcoins door domme fout

Mocht je de week niet zo lekker zijn begonnen, niet getreurd want James Howells ook niet. De inwoner van Wales gooide in 2013 tijdens een grote opruimsessie zijn harde schijf weg met daarop zijn bitcoins. Momenteel hadden deze digitale muntjes 75 miljoen euro waard geweest. Dan ben je behoorlijk zuur. Lees hier welke cryptocoins je anno 2018 nog rijk gaan maken.

Dit artikel verscheen al eerder op WANT.

Het begon allemaal in 2009. James fabriceerde zelf bitcoins op zijn Dell-laptop in zijn huis in Newport, Wales. Na een tijdje produceerde zijn laptop meer geluid dan vriendinlief nodig vond en verdween de laptop op Ebay. Zónder harde schijf. Deze werd bewaard voor het moment dat de bitcoins het stel rijk zouden maken.

Vier jaar ging er voorbij en het huis werd opgeruimd. Een iets wat heftige opruimsessie want de harde schijf belandde bij het grofvuil. De bitcoins waren destijds honderd euro euro per stuk waard. Momenteel het honderdvoudige. Had James zijn harde schijf gehouden dan was het stel zo’n 75 miljoen euro rijker.

Bitcoins verloren

James is niet van plan om het hierbij te laten. De inwoner van Wales heeft er alles voor over om de vuilnisbelt af te graven om zijn harde schijf terug te vinden. Tja, je moet er iets voor over hebben om miljonair te worden.

Howells is overigens niet de enige die op deze manier zijn bitcoins verloor. In 2012 gooide de Australische journalist Campbell Simpson een harde schijf weg met daarop 1.400 bitcoins. Hij gebruikte die voor een ludiek experiment waarbij hij twee pizza’s kocht voor tienduizend bitcoins. De coins die de pizzeria ontving, zijn vandaag ruim 95 miljoen euro waard.

Ben je van plan om nu nog een fortuin aan Bitcoins te verdienen? Hier lees je hoe je dat doet. Daarvoor zijn echter vooral andere cryptocoins het meest interessant. In dit lijstje zetten we de top tien van dit moment op een rijtje. Meer lezen over cryptocoins? Check ons speciale dossier.

Reageer op artikel:
Bitcoin-miljonair verliest 75 miljoen aan Bitcoins door domme fout
Sluiten