Metro
Metro Crypto 5 jul 2021

Bitcoin-miljardair verdronken: wat gebeurt er met zijn vermogen?

Een Roemeense bitcoin-pionier met een digitaal vermogen van 1 miljard dollar is overleden. Mircea Popescu (41), zoals de hij heette, is verdronken voor de kust van Costa Rica. Aangezien bitcoins digitaal versleuteld zijn, is de vraag of en hoe zijn vermogen toegankelijk is voor zijn erfgenamen. Mogelijk blijven de bitcoins zelfs ontoegankelijk.

De autoriteiten van Costa Rica melden dat de bitcoin-miljardair ging zwemmen in de zee bij Playa Hermosa. Popescu werd onverwachts meegesleurd door een sterke stroming en verdronk. Hij overleed ter plekke.

Een van de eerste investeerders in bitcoin

De Roemeen was een van de eersten die investeerde in bitcoin en dat legde hem zeker geen windeieren. Wat het vermogen van Popescu precies is, valt niet te zeggen, maar een bitcoin-analist spreekt van mogelijk 30.000 bitcoin. Dat staat op het moment van schrijven gelijk aan ongeveer 1 miljard dollar.

Popescu had bepaald geen goede reputatie. Zo zou de bitcoinpionier regelmatig seksistische en racistische uitlatingen hebben gedaan. „Een van de weinige banen die voor vrouwen geschikt is, is het schrijven van de grafrede voor de man”, stelde Popescu in een van zijn essays.

Bitcoins blijven mogelijk ontoegankelijk

De Roemeen heeft al in veel verschillende landen gewoond, waaronder Costa Rica, Egypte en Mexico. Er is verder niet veel bekend over mogelijke nakomelingen of erfgenamen. Zij kunnen alleen toegang krijgen tot het digitale fortuin van Popescu, als ze de code hebben die nodig is om de versleuteling op te heffen. Mochten zij deze code niet hebben, dan is de kans groot dat de krankzinnige bitcoin-voorraad ontoegankelijk blijft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin-miljardair verdronken: wat gebeurt er met zijn vermogen?
Sluiten