Pim Jansen
Pim Jansen Life 22 dec 2018

Bitcoin tienermiljonair zegt dat het einde van bitcoin nadert

Je zal maar een jaar geleden een klein vermogen hebben geïnvesteerd in bitcoins, de kans is groot dat je hem dan behoorlijk zit te knijpen op dit moment. Nogal logisch, de waarde van de munt is drastisch gedaald en een opleving op korte termijn is volgens de meesten een complete illusie.

Miljonair met een investering van 1000 dollar

De naam Erik Finman zal niet direct tot een kreet van herkenning leiden, maar onder cryptodeskundigen is het geen onbekende naam. Hij is de tiener die dankzij een investering van 1000 dollar in enkele jaren cryptomiljonair werd. Zijn oma gaf hem 1000 dollar en dat bedrag werd direct geïnvesteerd in de bitcoin munt. Slimme investering, want destijds kostte de munt slechts 12 dollar. Da’s dus lekker cashen eind 2017.

Op het hoogte punt bezat Erik een klein vermogen van omgerekend 4 miljoen dollar. Dan doe je het niet verkeerd als studentje. Hij won daarmee ook direct een weddenschap met zijn ouders. Die hadden de jonge miljonair toegezegd dat hij kon stoppen met school als hij voor zijn 18e crypto-miljonair zou zijn. Dat is dus goed gelukt. ? Lees ook: ‘Crypto-kenner legt uit waarom de bitcoin binnenkort morsdood is’ ?

Geen vertrouwen in bitcoin

Met een dergelijk succes zou je denken dat je een rotsvast vertrouwen in de digitale economie hebt gekregen. Dat is dus niet helemaal waar. Sterker nog, hij gelooft dat bitcoin op sterven na dood is.  “Bitcoin is dood, het is te gefragmenteerd, er zijn veel interne conflicten en ik denk gewoon dat het niet in stand zal blijven.” Denk nu niet dat hij iets positiever is over andere cryptocoins. Ook Litecoin moet het namelijk ontgelden.  “Litecoin is al een tijdje dood. Het is zoals wanneer de zon onder gaat, en je die periode van acht minuten hebt voor het echt donker wordt. Litecoin zit op zijn zevende minuut.” Duidelijk dus.

Er is hoop

Is alle hoop dan echt verloren, vraag je dan waarschijnlijk. Nee, niet echt. Zelfs een kenner als Erik ziet mogelijkheden voor een zonnige crypto toekomst. Het gaat dan met name om de munten die gebaseerd zijn op een duurzaam project waarvan de meerwaarde duidelijk zichtbaar is. Dat zijn bijvoorbeeld Ethereum en Zcash. Ook de manier waarop het team achter Bitcoin Cash de zaken aanpakt kan op zijn interesse rekenen.

De tiener is echter niet onder de indruk van de prestaties van de grote heren van Wall Street: “Ik ben beter hierin dat die miljonairs. Ze weten niet hoe ze het systeem kunnen bespelen, ze zijn nerds. Ik ben meer dan dat.”

Want

Reageer op artikel:
Bitcoin tienermiljonair zegt dat het einde van bitcoin nadert
Sluiten