Bitcoin breekt jaarrecord: tijd voor een nieuwe explosie?

Waar we een paar jaar geleden dagelijks nieuws konden melden over Bitcoin en andere cryptocurrencies, leken de digitale valuta het afgelopen jaar in een soort winterslaap te zijn beland.

Afgelopen jaar ja, want Bitcoin is terug, en hoe! Sinds iets meer dan een week is de munt weer fink in waarde aan het stijgen.

Bitcoin breekt jaarrecord

Dat heeft de cryptovaluta mede te danken aan de opgelopen waarderingen van aandelen en lage rentes. Beleggers zijn duidelijk avontuurlijker aan het investeren. Voor meer verklaringen voor de plotselinge opleving kun je bij dit artikel terecht.

Voor nu is er mooi nieuws: Bitcoin heeft afgelopen weekend een jaarrecord gevestigd. De digitale munt tikte namelijk een prijspunt van 11.600 dollar aan. Dat is de hoogste koers van het afgelopen jaar.

Positief effect op markt

De stevige groei van Bitcoin heeft tevens een positief effect op de rest van de markt, zoals we in het gouden crypto-jaar van 2017 ook zagen. Ondanks de verschillende doeleindes en praktische plannen van de bedrijven achter de munten, blijft het op dit moment hoofdzakelijk pure handel. Oftewel: de grootste speler, Bitcoin, heeft zowel als het goed als het slecht gaat grote impact op de overige cryptovaluta’s.

Daar profiteren beleggers nu flink van. De meeste andere cryptocurrencies tonen forse groene cijfers. Ethereum (ETH) was bijvoorbeeld begin januari nog 126 euro waard. Nu staat de teller op 327 euro. Een leuke investering, mocht je toevallig net in januari wat geld in die munt hebben gestopt.

Tijd voor een fikse correctie?

De grote vraag is op dit moment vooral: gaat er nu een fikse correctie plaatsvinden? Dat zagen we in het verleden vaak gebeuren: munten die rap stijgen kunnen daarna ook even hard terugvallen. Experts wijzen er voor nu in ieder geval nog op dat Bitcoin bullish is. De weg omhoog lijkt dus nog even stand te houden.

Plus, ook al is het verleden geen garantie voor de toekomst, heeft Bitcoin in het verleden zelden weerstand gekend tussen de 11.600 dollar en 15.000 dollar. Tel daar slecht nieuws over de economie in Amerika en dreigende inflatie door steunmaatregelen bij op en er lijkt ruim baan voor verdere groei.

Niet te vroeg juichen

Althans, dat lijkt op dit moment de consensus te zijn onder analisten. Dat betekent overigens niet dat BTC niet onderweg nog kleine klappen zal moeten incasseren: de ondertussen doorgewinterde beleggers weten bijna niet anders.

Maar laten we niet te vroeg juichen. Bitcoin en andere munten hebben de afgelopen jaren meermaals flinke oplevingen neergezet, om vervolgens weer te kelderen richting een dieptepunt, ver van de ondertussen haast ongeloofwaardige koersen van eind 2017.

Dus ja, op de korte termijn is er voor beleggers weer mooi geld te verdienen, maar Bitcoin is nog zeer, zeer ver weg van een hosanna-moment. Niet alleen qua waarde, maar al helemaal qua technisch nut: de toekomst die men beloofde waarin we allemaal met BTC betalen in de supermarkt, lijkt verder weg dan ooit.

Reageer op artikel:
Bitcoin breekt jaarrecord: tijd voor een nieuwe explosie?
Sluiten