Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 19 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk legt schrijfster Harry Potter uit wat Bitcoin is (en Twitter ontploft)

Twitter levert soms fascinerende scènario’s op. Zoals de CEO van Tesla die de schrijfster achter Harry Potter uit probeert te leggen wat Bitcoin is. Oftewel, Elon Musk die J.K. Rowling te hulp schiet.

Dat gebeurde begin deze week op Twitter. Rowling, de schrijfster van de nog altijd immens populaire boekenreeks, durfde de vraag te stellen die waarschijnlijk vrijwel iedereen heeft: “Ik snap Bitcoin niet. Iemand, leg het alsjeblieft aan mij uit.”

J.K. Rowling vs. Bitcoin

Met haar 14.6 miljoen volgers zorgde dat al snel voor een stortvloed aan tweets van Bitcoin-evangelisten, sceptici en ondernemers die er een slaatje uit wilden slaan.


Bitcoin wist eind 2017 bijna de 20.000 dollar aan te tikken, maar is sindsdien grotendeels onder de 10.000 dollar blijven haken. Ook zien we in de praktijk weinig terecht komen van alle praktische toepassingen die iedereen vijf jaar geleden beloofde. Vanwaar de hype?

⛺️Check ook: Betrapt: Elon Musk liegt over doorbreken lockdown met gestolen foto

Elon Musk schiet te hulp

J.K. Rowling besloot uiteindelijk het op te geven, ondanks alle pogingen om de cryptocurrency uit te leggen van haar volgers. Onder hen was Tesla CEO Elon Musk. Hij liet zich niet zo snel uit het veld slaan en zag zijn kans schoon om nog eens een tik uit te delen aan traditionele banken:

Daarmee doelt hij vooral op wat we al sinds de crisis van 2008 zien gebeuren. Banken en overheden die eindeloos geld in de economie blijven pompen, om te voorkomen dat diezelfde economie instort. Dat levert historisch lage rentestanden op, en een bankenstelsel dat volgens sceptici als Musk in de basis verrot is.

Spijt

En J.K. Rowling? Die heeft vooral spijt van haar vraag: “Als ik iets heb geleerd deze maandag morgen, dan is het dat je nooit op Twitter luchtig over Bitcoin moet doen.” Bitcoin-evangelisten bleven haar bestoken en aanvallen met de meest absurde claims, enkel omdat de Harry Potter-schrijfster de draak stak met de cryptocurrency. Gelukkig kan ze er zelf nog om lachen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elon Musk legt schrijfster Harry Potter uit wat Bitcoin is (en Twitter ontploft)
Sluiten