Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 jun 2019

Cryptowinter voorbij: ‘Bitcoin is helemaal terug, en wordt groter dan ooit’

Is het dan eindelijk tijd voor de echte terugkeer van Bitcoin? Het lijkt er sterk op. Bitcoin is back in business. Maar hoe ziet de toekomst van de grootste cryptocurrency eruit?

Is Bitcoin helemaal terug?

Afgelopen zondag passeerde Bitcoin een belangrijke mijlpaal. Eindelijk wist de digitale munt weer boven de 9000 dollar uit te stijgen. Vervolgens kondigde Facebook gisteren zijn eigen cryptocurrency aan, Libra. Een verdere impuls voor Bitcoin.

De teller staat nu op 146 procent groei in 2019. Een getal waar de meeste investeerders voor zullen tekenen. Volgens Tom Lee van Fundstrat Global Advisors, een gereputeerde analist, zou dit echter zomaar pas het begin kunnen zijn. Hij is zelfs zeer optimistisch:

“Ik denk dat Bitcoin met gemak zijn recordwaarde uit het verleden gaat passeren. We zitten midden in een bull market, maar je hoort er eigenlijk vrij weinig over,” aldus Tom Lee.

Volgens Lee is het dus vanzelfsprekend dat de cryptocurrency de 20.000 dollar gaat passeren, en heeft de munt de potentie om richting de 40.000 dollar te schieten. Hij merkt dus echter op dat er weinig zekerheid en vertrouwen in de markt is, terwijl de cijfers voor zich spreken.

Na het afgelopen jaar is dat echter wel te begrijpen, want we zitten al maanden middenin een ‘nucleaire’ cryptowinter. Volgens Lee is men echter te afwachtend in het aankondigen van het einde van diezelfde winter. Oftewel, volgens de analist is men te pessimistisch. Met 146 procent groei is daar weinig reden toe, aldus Lee.

Facebook Libra en de toekomst

Hij ziet de nieuwe zet van Facebook vooral als validatie: “De aankondiging is een complete validatie en het bewijs ervan dat de mainstream zich nu focust op cryptocurrencies. Deze beweging maakt korte metten met het argument ‘Ik geloof wel in blockchain, maar niet in Bitcoin’.”

Volgens Lee betekent Libra ook niet een gevaar voor ‘s werelds grootste cryptocurrency: “Ik denk dat Facebook zich meer richt op stablecoins, en het creëren van een nieuw soort bankensysteem. Daardoor is de munt zeer complementair aan Bitcoin. Ik denk dus dat deze ontwikkeling juist zeer positief is voor Bitcoin.”

Voor andere partijen die het bankwezen willen aanpakken, is het volgens de analist wel slecht nieuws. Het project van Facebook maakt dankzij samenwerkingen met Mastercard, Visa en Booking Holdings immers een vliegende start.

De aantrekkingskracht voor Facebook is duidelijk: “Houd er rekening mee dat Facebook per jaar zo’n 50 dollar per gebruiker verdient. Dat klinkt misschien als veel, maar de gemiddelde bank genereert tot wel 1000 dollar per persoon. Oftewel, Facebook kan zijn klanten tot wel twintig keer zo lucratief maken. Ik snap het wel dat banken hier niet echt blij mee zijn,” aldus Lee.

Check ook: John McAfee gaat van Bitcoin een praktisch betaalmiddel maken

CNBC

Reageer op artikel:
Cryptowinter voorbij: ‘Bitcoin is helemaal terug, en wordt groter dan ooit’
Sluiten