Warner Bros. verandert naam Birds of Prey na belabberd eerste weekend

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) doet het bij het publiek en critici erg goed. Op Rotten Tomatoes heeft de DC film nog steeds een score van 80 procent.

Birds of Prey: nieuw dieptepunt?

Klein probleem: niemand gaat naar de bioscoop om Harley Quinn in actie te zien. Tijdens het belangrijke opening weekend werd ‘slechts’ 33 miljoen dollar opgehaald in Amerika.

Dat is bijna de belabberdste start voor een comics-film ooit. We moeten helemaal terug naar 2010 voor een matiger opening weekend: Jonah Hex, met 5.4 miljoen dollar.

Daarmee is het ook automatisch (en met afstand) de slechtst presterende DCEU film tot nu toe. Alleen al het verder zo belabberde Suicide Squad, waarvan Harley Quinn een spinoff is, leverde meer dan een 100 miljoen dollar meer op in de eerste paar dagen.

Niet veel slechter dan Aquaman

Aan de andere kant kostte de film ook ‘slechts’ 93 miljoen dollar om te maken. Daarvan heeft Warner Bros. nu dus al 39 procent terugverdiend. Films als Justice League en Green Lantern hadden zulke enorme budgetten dat ze slechts 32 procent en 27 procent ophaalden in hun eerste weekend.

Ter vergelijking: megahit Aquaman pakte 42 procent terug in zijn eerste weekend. Het ligt er dus maar net aan hoe je de films vergelijkt, maar het is duidelijk dat Warner Bros. op veel meer dan dit hoopte.

De oplossing? Een nieuwe naam!

De oplossing? Een nieuwe naam. Althans, het lijkt er sterk op dat Warner Bros. dat gaat proberen. Het helpt natuurlijk niet dat de officiële naam ontzettend lang is.

Sterker nog, volgens box office analist Jeff Bock is de kans groot dat de film het daardoor zo slecht doet: “De eerste fout is dat de titel niet op Margot Robbie’s terugkerende antiheld focust,” aldus de analist tegenover Variety. “Door de film niet Harley Quinn te noemen maken ze een enorme fout.”

Dat hebben Warner Bros. en de bioscopen zelf blijkbaar ook door. Zij zijn, in ieder geval in Amerika, de film aan het omdopen tot Harley Quinn: Birds of Prey op hun websites en marketingmateriaal zoals posters.

Hopelijk zorgt dat voor meer herkenbaarheid voor de casual fan. Niet iedereen duikt immers wekelijks in comics en herkent meteen de Birds of Prey.

Er is nog hoop: Shazam! kwam ook traag op gang, maar heeft het uiteindelijk prima gedaan. Warner Bros. en DC hoopten na het succes van Joker echter duidelijk op meer dan prima…

Variety

Reageer op artikel:
Warner Bros. verandert naam Birds of Prey na belabberd eerste weekend
Sluiten