Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Ouch: Birds of Prey levert DC historisch dieptepunt op na eerste weekend

DC en Warner Bros. hebben al jaren moeite met het achter Marvel Studios aanrennen in Hollywood. Na een lading aan flops was Joker eindelijk een voorbeeld van hoe de comics van DC wél zich kunnen onderscheiden op het witte doek. Kan Bird of Prey dat succes herhalen?

Birds of Prey

Margot Robbie’s Birds of Prey leek goed van start te gaan. Reviews zijn over het algemeen vrij positief, al hoef je hier geen Oscar-nominatie voor beste film te verwachten.

Maar goed, dat hoeft succes niet in de weg te staan. Na Joker heeft het grote publiek wel trek in een film over Harley Quinn, toch?

Matig opening weekend

Niet dus. De hoge piefen van Warner Bros. zullen niet juichend op hun bureau’s hebben gedanst toen de eerste box office cijfers binnen kwamen vanochtend. Het opening weekend van Birds of Prey was namelijk een stuk slechter dan verwacht.

De studio hoopte op een omzet van 56 tot 60 miljoen dollar. Wat er binnen is gekomen? 33.25 miljoen dollar.

Daarmee heeft Birds of Prey het slechtste opening weekend van een DCEU film te pakken. Het vorige dieptepunt? Shazam, met 53.5 miljoen dollar.

Box Office Mojo schat in dat de film in totaal 84.5 miljoen dollar op gaat leveren, waarvan 48 miljoen dollar buiten Amerika komt.

Suicide Squad

Ter vergelijking: het veel matigere Suicide Squad uit 2016 scoorde alleen al in Amerika in het eerste weekend in totaal 133.6 miljoen dollar. En dan hebben we het over een superheldenfilm die als een mislukking wordt gezien.

Sterker nog, Margot Robbie benadrukte tijdens interviews de afgelopen weken keer op keer dat je voor Birds of Prey niet Suicide Squad hoef te hebben gezien.

Maar ja, dat was een film waar iedereen heen kon gaan, met Jared Leto in de hoofdrol als de Joker en een première in de zomer. Birds of Prey is een 18+ film met een release in januari.

Coronavirus

Warner Bros. hoopte dan ook vooral te scoren in Azië. Normaliter is dat ook een solide kans om alsnog de geleden schade te compenseren, ware het niet dat het Coronavirus waarschijnlijk roet in het eten gaat gooien.

Het blijft een kwestie van afwachten, maar het lijkt er dus sterk op dat DC en Warner Bros. opnieuw een klap moeten gaan incasseren.

Ergens scheelt het nog dat Birds of Prey op de vorige DCEU films lijkt, en niet op Joker. Nu heeft Warner Bros. nog dat succesrecept om hopelijk een nieuwe weg mee in te slaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ScreenCrush

Reageer op artikel:
Ouch: Birds of Prey levert DC historisch dieptepunt op na eerste weekend
Sluiten