The Birdhouse in Amsterdam is de hotspot die blijft verrassen

Tegenover de bonte vogeltuin van Artis is een nieuwe urban jungle geopend. The Birdhouse op de Plantage Middenlaan 46 keek goed naar de overbuur en besloot: op dit adres moet een nieuwe hotspot komen, laten wij dit doen!

Eén blik zegt genoeg. De toffe afwisseling tussen licht en donker en bonte aankleding roept je om een stap binnen te zetten. Dit restaurant-café zit verbonden aan The Lancaster Hotel Amsterdam, maar vergis je niet. Je zit bij The Birdhouse niet in een hotelbar te eten. Deze avontuurlijke hotspot wil zijn eigen identiteit tonen en doen dat op een passende, flamboyante wijze.

De volière

Het design van H-Hospitalty speelt de hoofdrol in deze kleurrijke hotspot. Je kunt duidelijk zien dat ze goed hebben gekeken naar wat een stadsjungle-stijl uniek maakt en gaven hier hun eigen twist aan: concrete jungle. De enigszins drukke aankleding van de zaak past heel goed bij de gerechten. Je wordt keer op keer verrast en dat zorgt voor een toffe diner-ervaring.

Hotspot: The Birdhouse

The Birdhouse haalt het buitenleven naar binnen. Een lange gang verbindt de twee diner-ruimten die beide zijn vormgegeven in het jungle-thema.

Alles in kommen of op toast

De gerechten zijn weer eens wat anders. Je kunt hier van ontbijt tot diner terecht. Chef-kok Dylan Waterman heeft dit seizoensmenu geheel gebaseerd op toast of gerechten in bowls. Voor vrienden die gewoon klassieke cocktails met een bitterballetje willen nuttigen, is ook meer dan genoeg ruimte. Kortom het is een plek voor alle trekvogels van heinde en verre.

Hotspot: The Birdhouse

Dylan Waterman’s missie is om wereldkeukens in een kaart samen te vatten. De bavette is om je vingers bij af te likken. Daarnaast serveren ze geweldige kleinere gerechten op knapperige toast met een tartaar of zelfs pekingeend. De minder avontuurlijke eter kan ook een overheerlijke spaghetti bestellen.

 

Reageer op artikel:
The Birdhouse in Amsterdam is de hotspot die blijft verrassen
Sluiten