Bird Box is dé Netflix Original die je volgens Stephen King gezien moet hebben

In het afgelopen jaar heeft Netflix ons verwend met een behoorlijk aantal nieuwe films. Dat waren helaas niet allemaal voltreffers, maar de streamingdienst lijkt het jaar goed af te gaan sluiten. De nieuwe Netflix Original Bird Box met Sandra Bullock staat namelijk sinds kort op het streaming platform en die film maakt nogal wat los.

Voordat we het gaan hebben over waarom iedereen het over deze film heeft, vertellen we je eerst nog even waar hij over gaat. In Bird Box volgen we Malorie. Zij wordt gespeeld door Sandra Bullock en is een alleenstaande moeder met twee kinderen. Hun leven verloopt prima, totdat de wereld wordt geteisterd door een duistere kracht. Deze laat je grootste angst zien en vermoord je vervolgens. De enige manier om te overleven is om geen oogcontact te maken.

Stephen King fan van nieuwe Netflix Original

Hierdoor zie je het kwaad niet en dat is een veelgebruikte manier om spanning op te bouwen. Door het kwaad zo lang mogelijk geen gezicht te geven, houd je de kijker op het randje van de stoel. Zo doet ook Bird Box dat, maar niet iedereen is het daar mee eens. De cijfers en meningen lopen namelijk sterk uiteen. Hoewel de cijfers overwegend positief zijn, is er dus ook kritiek.

Bird Box | Official Trailer [HD] | Netflix

Never lose sight of survival. Watch #BirdBox on #Netflix on December 21, 2018. When a mysterious force decimates the world’s population, only one thing is certain: if you see it, you take your life. Facing the unknown, Malorie finds love, hope and a new beginning only for it to unravel.

Iemand die in kamp positief zit, is niemand minder dan Stephen King. De man die vele horror klassiekers op zijn naam heeft staan, is fan van de film en liet dat ook weten via Twitter. “I was absolutely riveted by BIRD BOX (Netflix). Don’t believe the lukewarm reviews, which may in part have been caused by reviewers’ ambivalence to the streaming platform, as opposed to theatrical releases.”

Bird Box op Netflix

Volgens de horror-koning hebben veel mensen blijkbaar wat tegen Netflix en geven ze daarom een lager cijfer. Niet naar luisteren en gewoon gaan kijken, is zijn advies. Dat kun je meteen gaan doen, want hij staat al voor je klaar op Netflix. Wil je meer weten over Netflix Original Bird Box? Klik dan hier.

Inner Splendor

Reageer op artikel:
Bird Box is dé Netflix Original die je volgens Stephen King gezien moet hebben
Sluiten