Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Netflix 31 december 2018

Deze nieuwe horrorfilm op Netflix heeft een bizar kijkcijferrecord verbroken

Netflix heeft een fantastisch jaar in stijl afgesloten. Net voordat we overgaan naar 2019 heeft de streamingdienst namelijk een belangrijk record verbroken met één van hun eigen films. Bird Box met Sandra Bullock in de hoofdrol krijgt zeer gemengde scores, maar er is een gebied waarop de film fantastisch scoort. En dat is ook meteen de enige die echt telt: de kijkcijfers.

De horror/thriller film die vorige week op Netflix verscheen is namelijk de best bekeken film in de eerste zeven dagen. Normaalgesproken onthult de streamingdienst geen cijfers, maar voor deze gelegenheid gooiden ze er toch maar even een tweetje uit. Hierin was te lezen dat Bird Box in de eerste week door 45.037.125 verschillende accounts bekeken is.

Bird Box verbreekt kijkcijferrecord

Dat is nog indrukwekkender dan het klinkt. In oktober maakte Netflix namelijk bekend dat ze nu 130 miljoen abonnees hebben. Een snelle rekensom leert ons dat dus meer dan een derde van alle Netflix kijkers Bird Box inmiddels gezien heeft. Zo zie je maar weer dat reviews niets zeggen over hoe succesvol een film kan worden.

Netflix Film on Twitter

Took off my blindfold this morning to discover that 45,037,125 Netflix accounts have already watched Bird Box – best first 7 days ever for a Netflix film! https://t.co/uorU3cSzHR

Maar waarom is Bird Box dan zo populair? Eén van de redenen die genoemd wordt is de cast. Sandra Bullock is nog steeds een grote naam en dat genereert aandacht. Ook de andere leden van de cast zijn niet de minsten. Zo zien we John Malkovich (Being John Malkovich), Sarah Paulson (12 Years a Slave, American Horror Story) en Jacki Weaver (Silver Linings Playbook).

De kracht van het internet

Een andere reden is dat Bird Box nogal wat losmaakt op social media. Twitter, Facebook, Instagram. Overal zie je de nieuwe horrorfilm van Netflix voorbij komen. Niet alleen omdat mensen het over de film willen hebben, maar vooral om memes te delen. Er zijn namelijk al vele hilarische reacties op Bird Box. Hierdoor kwam de film nog meer onder de aandacht.

Bird Box | Official Trailer [HD] | Netflix

Never lose sight of survival. Watch #BirdBox on #Netflix on December 21, 2018. When a mysterious force decimates the world’s population, only one thing is certain: if you see it, you take your life. Facing the unknown, Malorie finds love, hope and a new beginning only for it to unravel.

Nog meer populaire films en series op Netflix

Het heeft er uiteindelijk dus voor gezorgd dat deze Netflix Original film meer dan 45 miljoen keer bekeken is in zeven dag. Een nieuw record. Benieuwd waar Bird Box over gaat? Klik dan hier. Wil je weten welke series en films we nog meer massaal bekend hebben in 2018? Klik dan hier.

Engadget

Reageer op artikel:
Deze nieuwe horrorfilm op Netflix heeft een bizar kijkcijferrecord verbroken
Sluiten