Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

Bioscopen weer open: dit zijn de 1,5 meter maatregelen van Pathé

De bioscopen in Nederland gaan straks weer open, maar een filmbezoek zal er wel wat anders uit gaan zien. Dit zijn de 1,5 meter maatregelen van Pathé en de richtlijnen voor bezoekers.

Pathé is klaar voor een geleidelijke opening van haar Pathé en Euroscoop-bioscopen vanaf 1 juni. De bioscopen openen de deuren volgens het nieuwe protocol, waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook worden er diverse maatregelen rond hygiëne genomen. Van 1 juni tot 1 juli geldt er een maximum capaciteit van 30 bezoekers per zaal en kunnen zij alleen vooraf online tickets kopen.

De eerste films die zullen worden vertoond zijn films die net voor de sluiting in release waren. Daarnaast is op veler verzoek Interstellar in IMAX te zien en zijn Harry Potter and the Deathly Hallows Part I+II voor het eerst in 4DX te zien. Vanaf 8 juni zijn er exclusieve voorpremières van de nieuwe Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter bij Pathé.

Protocol voor de heropening van Nederlandse bioscopen

De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat op de eerste plaats. Pathé zal daarom opengaan aan de hand van een 1,5 meter protocol dat is opgesteld aan de hand van de richtlijnen van de overheid en de RIVM. Met deze maatregelen kan iedereen 1,5 meter afstand houden van elkaar en in goede gezondheid en veiligheid de bioscopen weer bezoeken.

1,5 meter maatregelen van Pathé

 • Er is een maximum zaalcapaciteit van 30 bezoekers per zaal, zodat er voldoende afstand is tussen bezoekers;
 • Bezoekers kunnen vooraf geen stoel kiezen, maar krijgen deze aangewezen door een medewerker;
 • Een medewerker helpt met het plaatsen van de bezoekers in de zaal en wanneer de bezoekers de zaal verlaten;
 • Er is een gespreide filmprogrammering: hiermee reguleren en minimaliseren wij de toestroom van onze bezoekers in bioscopen op hetzelfde moment;
 • Tussen voorstellingen zal extra in- en uitlooptijd worden gehanteerd, zodat bezoekers uit verschillende zalen elkaar niet hoeven te kruisen;
 • Er zijn diverse hygiënemaatregelen om bezoekers en medewerkers te beschermen, zoals kuchschermen en het veelvuldig schoonmaken van allerlei contactpunten zoals deurklinken en knoppen;
 • Er zal een aangepast aanbod van hapjes en drankjes zijn met meer voorverpakte producten;
 • In de gehele bioscoop zul je de richtlijnen van het protocol terugzien op o.a. posters;
 • Van tevoren stellen wij de bezoekers vragen over hun gezondheid.

Richtlijnen voor bezoekers van de bioscopen

 • Kom met maximaal twee personen of met je huishouden. Kinderen onder de 12 jaar vormen de uitzondering, zij zijn in grotere groepen welkom onder begeleiding van maximaal twee volwassenen; waarbij de volwassenen – als zij geen huishouden vormen – onderling de 1,5 meter afstand in acht moeten nemen.
 • Kom niet naar de bioscoop als je ziekteverschijnselen hebt;
 • Koop tickets alleen vooraf online via website of app; het is momenteel niet mogelijk tickets in bioscopen te kopen;
 • Houd altijd 1,5 meter afstand tijdens je bezoek van medebezoekers en van onze medewerkers;
 • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film. Zo kunnen de bezoekersstromen goed worden gespreid;
 • Kom te voet, met de fiets of de auto naar Pathé. Maak zo min mogelijk gebruik van het OV;
 • Verlaat de bioscoop direct als de film is afgelopen. Dit gebeurt in de zaal onder begeleiding van onze medewerkers;
 • We doen het samen, wees lief voor elkaar.

“Als gevolg van de 1,5 meter maatregelen zullen wij een sterk gereduceerde capaciteit hebben met een maximum van 30 bezoekers per zaal. Uiteraard zal dit consequenties hebben voor de omzet voor Pathé. Maar het is beter om nu het verlies enigszins te beperken dan om helemaal niets te doen. Onze ticketprijzen blijven echter ongewijzigd”, aldus Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres. “We kijken er vooral naar uit om onze bezoekers eindelijk weer vanaf 1 juni in onze bioscopen te kunnen ontvangen en van de beste films in de beste kwaliteit te kunnen voorzien. Voor onze medewerkers is het prettig dat ze weer in de bioscopen aan het werk kunnen.”

Nieuwe films

Pathé gaat open met een aantal films die net voor de sluiting in release waren, zoals Bloodshot, De Beentjes van St. Hildegard en Onward. Daarnaast is Interstellar in IMAX te zien en zijn Spider-man: Far from home en Harry Potter and the Deathly Hallows Part I+II voor het eerst in ScreenX en 4DX te zien. Vanaf 8 juni zijn er exclusieve voorpremières van de nieuwe Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter bij Pathé.

Pathé start vandaag om 11.00 uur met de voorverkoop voor alle bioscopen.

Check ook: Deze films kun je komende tijd in de bioscoop verwachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bioscopen weer open: dit zijn de 1,5 meter maatregelen van Pathé
Sluiten