Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 mei 2020

Bioscopen weer open: deze films kun je na 1 juni gaan kijken

Filmfans hebben het al maanden zonder avondjes in de bioscoop moeten stellen. Partijen als Pathé Thuis deden er alles aan om de thuisblijvers alsnog te bedienen, maar thuis achter de televisie hangen is toch niet hetzelfde.

Gelukkig mogen we vanaf 1 juni weer naar de bioscoop te gaan. Niet zoals je gewend bent, want het maximum aantal bezoekers ligt op dertig. Mits die dertig anderhalve meter afstand kunnen houden. Onder die voorwaarden gaan bioscopen weer hun deuren openen.

Bioscopen gaan weer open

Allemaal leuk en aardig, maar je komt in een bioscoop om films te kijken. Die moeten er dan wel zijn. Gezien het aantal uitgestelde films ons de afgelopen weken om de oren vloog voelt het alsof er niks meer over is. Logisch: studio’s willen hun peperdure producties nu niet de markt in slingeren. Het is al moeilijk genoeg zonder beperkende maatregelen om die investeringen terug te verdienen.

Maar wat draait er dan wel in Nederland? De grote Marvel films zijn stuk voor stuk uitgesteld tot later dit jaar of volgend jaar, maar toch zijn er nog een aantal interessante titels in juni en juli te checken. De bioscopen gaan van start met I See You, een thriller van Adam Randall. Op 4 juni kun je Honey Boy gaan checken, de door Shia LaBeouf geschreven film.

Weinig blockbusters

Wat blockbusters betreft blijft het echter karig. Christopher Nolan weigert zijn nieuwe thriller op te schuiven, Tenet, misschien wel zijn meest ambitieuze project tot nu toe. Ook durft Disney het vooralsnog nog steeds aan om Mulan op 23 juli uit te brengen.

Voorlopige bioscoopagenda

Met de nadruk op ‘vooralsnog’. Je kunt erop rekenen dat studio’s en bioscopen nog gaan schuiven en veranderen, zeker nadat de eerste weken blijkt hoeveel consumenten het aandurven. Mits we ons aan de maatregelen weten te houden en alle tenten niet alsnog hun deuren moeten sluiten. Check hieronder de complete lijst:

1 juni

I See You (2019)

4 juni

Das Vorspiel (2019)
Honey Boy (2019)
Rundfunk: Jachterwachter (2020)

11 juni

Living in the Future’s Past (2018)
Proxima (2019)
Scandalous: The Untold Story of the National Enquirer (2019)
The Secret: Dare to Dream (2020)
Yellowstone (2020)

18 juni

Om det Oändliga (2019)
Ema (2019)
Line of Duty (2019)
The High Note (2020)

25 juni

Ternet Ninja (2018)
I Still Believe
Pearl
Vogelhuis Verhaaltjes

26 juni

Stamping ground

16 juli

Tenet (2020)

23 juli

Mulan (2020)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bioscopen weer open: deze films kun je na 1 juni gaan kijken
Sluiten