Betaalbare elektrische auto Biomega SIN vanaf 2021 de weg op

Een betaalbare elektrische auto, zonder opsmuk. Dat is de e-car van Biomega, het bedrijf dat ook menig elektrische fiets op de markt bracht. Het concept van de SIN bestaat al even, nu is bekend dat de elektrische auto tussen 2021 en 2023 op de markt verschijnt. Nieuwprijs: 20.000 euro.

Het is inmiddels wel duidelijk dat elektrisch rijden de toekomst heeft. Tesla kan zich dan ook opmaken voor concurrentie. Een van de meest recente bedreigingen komt van Biomega. Dit Scandinavische bedrijf introduceerde op de CIEE in Shanghai haar eerste lichtgewicht betaalbare elektrische auto, de Biomega SIN. Het leuke is dat dit geen futuristisch prototype is. Deze milieuvriendelijke elektrische auto voor in de stad komt namelijk naar verwachting tussen 2021 en 2023 op de markt.

Biomega SIN: van elektrische fiets naar elektrische auto

Het Deense Biomega is vooral bekend van haar elektrische fietsen en designfietsen. Voor deze laatste collectie werkte het bedrijf vaak samen met grote ontwerpers zoals het Deense design collectief KiBiSi, de Londense ontwerper Ross Lovegrove en Bjarke Ingels van BIG. De traditie om elke elektrische fiets te noemen naar een stad die hen inspireerde hebben zij doorgezet. De naam van de betaalbare elektrische auto Biomega SIN is afgeleid van Singapore.

biomega sin, betaalbare elektrische auto

De Biomega SIN is ontworpen volgens de minimalistische principes van het Scandinavisch design. Het voertuig bestaat uit vier onafhankelijke motoren, vier deuren en vier stoelen. Ook het interieur van deze elektrische auto is overzichtelijk en minimalistisch. Zo zie je een aluminium dwarsbalk die het stuur omhoog houdt en een strak ontworpen infotainment-tablet.

De minimale componenten en lichtgewicht materialen, zoals modulaire koolstofvezel, zorgen voor comfort en genoeg beenruimte, terwijl het totale gewicht en het batterijverbruik wordt geperfectioneerd. Volgens het bedrijf trekt de betaalbare elektrische auto in ongeveer 13 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. Daarnaast kan de Biomega SIN een topsnelheid van 130 kilometer per uur halen.

biomega sin, betaalbare elektrische auto

Open structuur e-car is ideaal voor in de stad

De innovatieve open zijkant van het ontwerp en de vlakke vloer zorgen voor veel overzicht, je beter en gemakkelijker kunt manoeuvreren in krappe stedelijke ruimten. Het belangrijkste 14kWh-batterijpakket van de betaalbare elektrische auto bevindt zich onder die vlakke vloer. Door de grote vensters die door het ontwerp ontstaan heb je maximaal zicht op de weg en alles wat daarop gebeurt.

De fabrikant gaat tot het begin van de verkoop (ergens tussen 2021 en 2023) met name de connectiviteit en gebruiksvriendelijkheid optimaliseren. Zo wil Biomega de SIN direct na introductie ook inzetten voor bedrijfswagenparken, leasing en deelauto-concepten. Wil je niet zo lang wachten? Check dan deze top 5 betaalbare e-cars.

biomega sin, betaalbare elektrische auto

Betaalbare elektrische fiets

Toch maar een betaalbare elektrische fiets? Check dan de Batavus Fonk E-go, die het best getest is op prijs-kwaliteitverhouding.

Reageer op artikel:
Betaalbare elektrische auto Biomega SIN vanaf 2021 de weg op
Sluiten