Geflopte ‘Billionaire Boys Club’ betekent treurig einde voor Kevin Spacey

Ooit was hij één van de beste en meest gewilde acteurs van Hollywood. Zeker na het succes van de Netflix serie House of Cards leek Kevin Spacey toe te treden tot de absolute elite. Die briljante acteur is hij nog steeds, maar door onomkeerbare fouten uit het verleden verloor hij alles. De kans dat hij ooit nog gecast gaat worden, lijkt nihil. Dat betekent dat Billionaire Boys Club zijn laatste film ooit gaat zijn en dat is een even triest als passend einde.

Als je naar het idee kijkt, denk je dat de Billionaire Boys Club nog best een goede film kan worden. Een waargebeurd verhaal over slimme beurshandelaren die in de jaren 80’ op slinkse wijze bakken met geld wisten binnen te slepen. Waarschijnlijk denk je nu meteen aan The Wolf of Wall Street. Stop daarmee, want Billionaire Boys Club komt totaal niet in de buurt van deze briljante film. Daar kunnen zelfs Taron Egerton, Ansel Elgort en Kevin Spacey niks aan veranderen.

126 dollar in het eerste weekend

Egerton en Elgort schijnen het best aardig te doen, maar kunnen niet voorkomen dat de film simpelweg ruk is. Op Rotten Tomatoes staat hij op 11% en met gemiddeld een drie doet hij het niet veel beter op Metacritic. Hoewel Egerton en Elgort hun stinkende best doen, kunnen ook zij de tweedimensionale karakters geen diepte geven. Het is nu een soort door testosteron gedreven B-film. Een zeer zwak aftreksel van The Wolf of Wall Street.

De aanwezigheid van Kevin Spacey maakt het alleen nog maar erger. Slechts elf bioscopen in Amerika besloten de film te vertonen. Om de ellende helemaal compleet te maken, bleven de zalen ook nog een grotendeels leeg. Slechts 126 dollar werd er opgehaald in het eerste weekend. We durven er dan ook wel vanuit te gaan dat het budget van vijftien miljoen dollar niet gaat worden terugverdiend.

Het trieste einde van Kevin Spacey

En zo komt er een einde aan de carrière van kevin Spacey. Binnen een jaar tijd gleed hij van de top zo de afgrond in met als passende en treurig einde: Billionaire Boys Club.

Thrillist

Reageer op artikel:
Geflopte ‘Billionaire Boys Club’ betekent treurig einde voor Kevin Spacey
Sluiten