Alrik de Jong
Alrik de Jong Life 2 okt 2020

Elon Musk slaat ‘idioot’ Bill Gates terug in vaccin-ruzie

In plaats van samen plannen te maken met al hun geld, liggen twee van de rijkste miljardairs op aarde in de clinch over het vaccin tegen COVI-19. Elon Musk noemt Bill Gates nu een ‘knucklehead’ in de soap die maar doorgaat.

Miljardairs zijn net mensen. Ze hebben een mening, verschillen daarin onderling, bereiken elkaars irritatiegrens en dan zijn het net kinderen.

Bill Gates niet de ‘lover’ van Elon Musk

Elon Musk is al sinds het begin van de pandemie een groot scepticus als het om COVID-19 gaat. Hij wil geen vaccin en is wars van de collectieve paniek. Bill Gates kon het niet laten om in een interview met CBS in juli daarover zijn gal te spuien.

“Zijn houding is om schandalige opmerkingen te strooien. Weet je, hij is niet betrokken bij een vaccin”, zei Bill Gates. “Hij maakt geweldige elektrische auto’s. En zijn raket werkt ook prima. Dus hij heeft recht tot spreken. Ik hoop alleen niet dat deze dingen verwart met zaken waarbij hij niet betrokken is. Elon Musk reageerde destijds met een reeks tweets, waaronder de onderstaande met ‘Billy G is not my lover’.

Deze week was Elon Musk te gast bij de podcast Sway, waarin de vaccin-soap ook weer werd opgerakeld. Eén vraag van Kara Swisher was genoeg om de Tesla-CEO uit zijn kooi te krijgen.

‘Wij maken de machines voor het vaccin, idioot’

“Bill Gates zei iets over mij zonder dat hij wist wat ik aan het doen was”, aldus Elon Musk. “Met mijn team heb ik veel gesprekken gevoerd met virologen van Harvard. Tesla maakt machines waarmee vaccins gemaakt worden. Dan denk ik: ‘Hé idioot, wij maken vaccin-machines voor CureVac, een bedrijf waarin jij hebt geïnvesteerd.”

Elon Musk mag dan betrokken zijn bij de machines, zelf weigert hij een vaccin te nemen. “Ik loop geen risico op COVID-19 en mijn kinderen ook niet”. Na repliek van podcast-host Kara Swisher, die zei dat er op deze manier wel andere mensen gevaar lopen, antwoordde hij kort. “Dood gaan we allemaal.” Luister de podcast hier terug.

💵 Check ook: Deze briljante visualisatie laat zien hoe belachelijk rijk Jeff Bezos écht is

Reageer op artikel:
Elon Musk slaat ‘idioot’ Bill Gates terug in vaccin-ruzie
Sluiten