Bezoek het LA van de jaren 40 in ‘L.A. Noire’

In 2011 maakte de wereld kennis met L.A. Noire, een game uit de stal van Rockstar Games die je uiteraard kent van de GTA-reeks. In de game kruip je in de huid van de jonge detective Cole Phelps, die na de Tweede Wereldoorlog een carrièreswitch maakt en bij het politiebureau van Los Angeles gaat werken.

Destijds verscheen de game op de Xbox 360 en PlayStation 3, waarna er later ook nog een variant voor de pc kwam. Op 14 november komt L.A. Noire terug. Deze keer verschijnt de game op de PlayStation 4, Xbox One en de Switch. De laatstgenoemde geeft je uiteraard de kans om de game onderweg te beleven (of waar je ook maar wil), terwijl de Xbox One en PlayStation 4-versie voorzien zijn van betere beelden. De game draait bijvoorbeeld op 4K, iets dat in de meest recente trailer, die je hieronder kunt bekijken, centraal staat.

Als Phelps krijg je een veelvoud aan zaken voorgelegd. Je begint daarbij met relatief simpele zaken, maar maakt al snel carrière en moet daarbij onder andere gevaarlijke moordzaken oplossen. Bij elke zaak is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzamelt om daarmee een goed idee te krijgen wat er precies aan de hand is. Vervolgens bepaal je wie de verdachten zijn en probeer je in verhoren achter de waarheid te komen. Daarbij moet je goed opletten hoe verdachten in een gesprek op jouw beschuldigingen reageren. Zo kan het wegkijken betekenen dat iemand niet helemaal de waarheid spreekt.

 

Reageer op artikel:
Bezoek het LA van de jaren 40 in ‘L.A. Noire’
Sluiten