Onderzoek onthult de meest betrouwbare streamingdiensten

Het aanbod aan streamingdiensten groeit met de week. Ook als je het enkel over de echt grote jongens hebt, dan heb je alsnog keuze uit een groot aantal diensten. Apple TV+, Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en binnenkort ook HBO Max. Maar welke streamingdienst is het meest betrouwbaar?

Bij het kiezen van een dienst focus je vooral op het prijskaartje en natuurlijk de content. Oftewel, welke series en films kun je er streamen. Een factor waar je als consument niet zo snel op let is hoe betrouwbaar de streamingdienst in kwestie is.

De betrouwbaarste streamingdienst

Dat is ook niet zo gek. De betrouwbaarheid van Netflix en Co. is ook lastig te onderzoeken als leek. Gelukkig hoef je dat ook niet meer te doen, want dat is precies wat het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power heeft gedaan.

Zij hebben diensten als Hulu, Amazon Prime Video, Netflix en Disney+ met elkaar vergeleken. De grote vraag is: hoe vaak ervaren gebruikers problemen? Denk aan vreemde errors in menu’s, of verbindingsproblemen tijdens het streamen zelf. Die vraag werd 1232 volwassenen gesteld, eind april.

Netflix scoort…

De conclusie? Die is gelukkig geheel in lijn met welke streamingdienst het populairst is: Netflix. Gebruikers van die dienst hebben consistent minder klachten dan gebruikers van de andere diensten.

Uitgedrukt in cijfers komt dat hierop neer: Netflix-abonnees melden 0.07 streamingproblemen per uur. Op de tweede plaats komen Hulu en Amazon Prime Video, met 0.11 problemen per uur. Vervolgens komen YouTube TV (0.12) en Disney+ (0.13) aan de beurt.

Netflix betrouwbare streamingdienst
(Afbeelding: J.D. Power TMT Insight COVID-19 Pulse Report, April 2020

… twee keer

Het ligt dus allemaal dicht bij elkaar. Enkel Netflix weet de concurrentie ruim voor te blijven. Tijdens hetzelfde onderzoek werd dezelfde consumenten ook gevraagd wat hun favoriete streamingdienst is, als ze er maar één mogen kiezen. Maar liefst 54 procent koos voor Netflix. Amazon Prime staat op de tweede plaats, met slechts 17 procent. Duidelijk dus.

Het onderzoek is in Amerika gedaan, dus neem de conclusie met een kleine korrel zout. Maar goed, de kans is zeer groot dat een vergelijkbaar onderzoek in bijvoorbeeld Nederland exact hetzelfde resultaat op zou leveren.

Variety

Reageer op artikel:
Onderzoek onthult de meest betrouwbare streamingdiensten
Sluiten