Redactie
Redactie Gesponsord 11 mei 2017

Dit wil de Nederlander: één betaalmiddel om overal én wereldwijd te kunnen afrekenen

Waar contant geld langzaam uit de portemonnee verdwijnt, worden we meer en meer overladen met betaalpassen. Zo verdwijnt die enorme wallet of overvolle cardholder natuurlijk nooit uit je binnenzak en blijven ergernissen aan de kassa bestaan. De oplossing: één universeel betaalmiddel, bij voorkeur in een niet-fysieke vorm. Betalen via mobiel heeft de toekomst, zo denkt Nico Lodewijk, Directeur International Card Services (ICS).

Bijna de helft van de Nederlanders ziet voordeel in één wereldwijde betaalmogelijkheid, zo blijkt uit onderzoek van ICS, uitgevoerd door PanelWizard naar het betaalgedrag van Nederlanders. Aan het onderzoek namen 1.022 respondenten deel met een representatieve en reële spreiding naar geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, gezinssamenstelling, regio en arbeidsparticipatie.

Irritatie

Maar liefst 85 procent geeft aan betaalgemak enorm belangrijk te vinden. Ruim driekwart van de Nederlanders stoort zich dan ook als een betaling niet gelijk soepel verloopt. Voor mannen is dit vaker een bron van irritatie dan voor vrouwen. De belangrijkste betaalergernissen zijn:

  1. Een winkel of restaurant waar alleen met cash betaald kan worden
  2. Een niet werkende pas in het buitenland
  3. Het vergeten van de portemonnee
  4. Een (online) storing bij de bank
  5. Een vergeten pincode

Betalen met een mobiele telefoon

‘We onderzoeken nu de mogelijkheden om met een creditcard te betalen, zonder dat de plastic card aanwezig is, bijvoorbeeld door authenticatie via de mobiele telefoon met een vingerafdruk of gezichtsherkenning’, aldus Nico Lodewijk.

Apple en Microsoft hebben met hun mobiele ‘Wallets’ al de eerste stappen gezet, maar worden nog niet door alle partijen ondersteund. Een wereldwijde uitrol, met de authenticatie zoals Nico Lodewijk het noemt, laat dus nog even op zich wachten. Contactloos betalen met een smartphone is al wel mogelijk. Lang niet alle toestellen zijn daarentegen nu al compatibel.

Geld moet rollen

Vooralsnog moeten we het nog even met plastic en cash doen. Laatstgenoemde is overigens nog niet volledig uitgestorven, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. In de beurs van de gemiddelde Nederlander is nog altijd 35,70 euro aan contant geld te vinden.

Creditcard aanvragen

Overweeg je een creditcard aan te vragen? De Mastercard Classic is nu het eerste jaar gratis. Daarnaast ontvang je 25 euro tegoed op de creditcard, zodat je hem kunt uitproberen. Meer info en voorwaarden vind je op www.yourmastercard.nl.

in samenwerking met ICS

Reageer op artikel:
Dit wil de Nederlander: één betaalmiddel om overal én wereldwijd te kunnen afrekenen
Sluiten