Manners occasions #6: betaalbare tweedehands Porsches

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Deze keer staat niet een model centraal, maar een merk. Porsche is ongekend populair op de tweedehands automarkt en daarom verdient dit prachtige merk wat extra aandacht.

Porsche 924 (1984) – €4.999

Wie een betaalbare Porsche zoekt, komt al snel uit bij de 924. Deze klassieker rolde in 1976 voor het eerst van de band en was toen absoluut niet populair. Dat had er vooral mee te maken dat de motor voorin lag. Hij werd uitgekotst, maar dat beeld veranderde na verloop van tijd. Tegenwoordig is de Porsche 924 een populaire klassieker. Vooral bij de fanatieke doe-het-zelver, want ze zijn gemakkelijke te repareren. Aan de 924 is op de tweedehands automarkt geen gebrek. Wij vonden deze parel op Autoscout24. Voor een 34-jarige auto is hij nog in prima staat. Dat heeft er vooral mee te maken dat hij niets meer dan 50.166 kilometer op de teller heeft staan. Zeker voor zo’n klassieker is dat niet veel en dat zie je ook. Hij ziet er nog netjes uit en geeft toe, die velgen zijn toch fantastisch?

Porsche Boxster S 3.2 (2003) – €12.499

De 924 is een Porsche voor weinig geld, maar puristen zullen zeggen dat het geen “echt” Porsche is. De Boxter is dat zeker wel. Een achterwielaangedreven tweezitter met een middenmotor. Zoals het hoort. Inmiddels zijn we aanbeland bij de vierde generatie, maar ook de eerste versie (de 986) die van de band rolde, is absoluut een genot om in te rijden. Meer Porsche voor je geld kun je bijna niet krijgen. Op Autoscout24 liepen we deze Boxter S tegen het lijf. Deze 986 komt uit 2003 en is daarmee de modernste variant uit de eerste generatie. Onder de motorkap ligt een zes cilinder 3.2 liter motor die een vermogen levert van 260pk. Meer dan genoeg om op een zomeravond met het dak omlaag over de snelweg te razen. Daarnaast is hij rijk uitgerust met onder andere stoelverwarming, een Bose-geluidsinstallatie, lederen bekleding en sport-interior-package.

Porsche Cayman 2.7 H6 (2007) – €25.950

Voor onze laatste keuze rekken we het begrip ‘betaalbaar’ wat verder op. Als slotstuk presenteren we de Porsche Cayman. Dit model verscheen in 2005 en werd ontwikkeld om het gat tussen de Boxster en de 911 te vullen. Nou, dat is zeker gelukt. Inmiddels zijn er verschillende versies van de Cayman, waaronder de GTS, GT4 en GT4 Clubsport. Helaas zijn deze voorlopig nog alles behalve betaalbaar. Gelukkiger zijn er ook versies van de Cayman die beter betaalbaar zijn. Deze Porsche Cayman uit 2007 die we op Autoscout24 vonden is er daar zeker één van. Natuurlijk is deze stijlvolle Porsche zeker niet goedkoop, maar je krijgt absoluut waar voor je geld. Zo is hij uitgerust met een 2.7 liter zescilinder die 211 pk levert en heeft hij alle luxe die je mag verwachten van een Porsche. Maar het bovenal is het gewoon een schitterende auto om te zien.

De 911 en de Cayenne

Natuurlijk is een lijstje met tweedehands Porsches niet compleet zonder een 911. Omdat er vorige week ook al een schitterende en vooral sportieve 911 voorbij kwam, hebben we deze keer gekozen voor drie andere modellen. Wil je toch echt liever een 911? Klik dan hier voor de Manners Occasions van vorige week met de Porsche 911 Carrera 4.

Betaalbare tweedehands Porsche 911
Reageer op artikel:
Manners occasions #6: betaalbare tweedehands Porsches
Sluiten