Manners occasions #17: betaalbare tweedehands Jaguars voor mannen met stijl

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Editie nummer zeventien is gereserveerd voor het meest stijlvolle automerk uit Engeland, namelijk Jaguar.

Manners occasions #14: betaalbare tweedehands BMW’s voor de moderne man

Jaguar S-Type 3.0 V6 Executive – €2.600

Voor weinig geld een echte Jaguar rijden? Dan kun je niet om de S-Type heen. Deze voorloper van de XF werd geproduceerd tussen 1999 en 2007. De zogenaamde notchback saloon is echte auto voor een gentleman. Stijlvol vormgegeven, voorzien van alle luxe die je kunt wensen en behoorlijk krachtig. Toen de 2002 versie van de Jaguar S-Type 4.2 V8 Supercharged op de markt verscheen, was dit de snelste sedan van dat moment.

Op de tweedehands automarkt is de Jaguar S-Type goed vertegenwoordigd. Wie goed zoekt, kan er al één vinden voor iets meer dan duizend euro. Wij lieten ons oog vallen op deze S-Type 3.0 V6 Executive die we vonden op Autoscout 24. Hij komt uit 1999, maar is wel voorzien van de nodige luxe. Zo heeft hij elektrische stoelverstelling, cruise control en regensensoren. Daarnaast heeft hij licht kleurige bekleding en een houten stuurwiel. Stijlvol en met 238 pk ook behoorlijk krachtig.

Jaguar XF 2.7 V6 Premium Luxury – €12.435

In 2007 rolde de laatste S-Type van de productieband om plaats te maken voor zijn opvolger: de Jaguar XF. Opnieuw een stijlvolle middenklasse auto die uitblinkt in stijl en prestaties. In 2015 verscheen de tweede generatie van deze moderne Jaguar. Deze zijn nog steeds behoorlijk prijzig, maar de eerste generatie is inmiddels een stuk aantrekkelijker geprijsd.

Zo vonden we op Autoscout24 deze JAguar XF 2.7 V6 Premium Luxury. Het is niet de goedkoopste XF op de tweedehandsmarkt, maar je krijgt wel waar voor je geld. Hij is namelijk niet alleen uitstekend onderhouden, maar ook goed uitgerust. Een multifunctioneel stuurwiel, keyless entry, dodehoek indicator, elektrisch verstelbaar stuur, achteruitrijcamera en nog veel meer luxe die zelfs op nieuwe auto’s niet standaard is. Net als bij de S-Type vinden we ook hier lichtkleurig bekleding en met hout ingelegd interieur. Iets wat iedere man met stijl wel kan waarderen.

Jaguar XJR 4.0 V8 Supercharged – €13.850

Vanaf 1968 is de XJ al het vlaggenschip van Jaguar. Door de jaren heen is het uiterlijk van deze luxe sedan behoorlijk veranderd, maar in onze ogen is de Mk II X308 die tussen 1997 en 2002 gebouwd, het hoogtepunt. Zeker als je voor de nog sportieve XJR gaat. Het toonbeeld van Britse klasse met onder de motorkap een bulderende V8. Wat kan een man zich nog meer wensen?

De Jaguar XJR is goed te vinden op de tweedehands automarkt, maar de prijzen lopen nogal uiteen. Hoeveel je betaald, hangt vooral af van het aantal kilometers op de teller en hoe hij onderhouden is. De XJR is ongekend populair bij verzamelaars en liefhebbers. Hierdoor kan de waarde van een in goede staat verkerende XJR behoorlijk oplopen. Op Autoscout24 vonden we deze beeldschone XJR 4.0 V8 Supercharged. Goedkoop is hij niet, maar dan heb je wel een auto die stijl, rijgenot, luxe en kracht op exceptionele wijze laat samenkomen

Meer tweedehands auto’s

Zijn Britse auto’s niet jouw ding en ga je liever voor een auto van Duitse makelij? Klik dan hier voor tweedehands Audi’s of hier voor tweedehands BMW’s. Nog niks kunnen vinden? Klik dan hier voor alle voorgaande edities van Manners Occasions.

Reageer op artikel:
Manners occasions #17: betaalbare tweedehands Jaguars voor mannen met stijl
Sluiten