Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Cars 11 april 2018

Manners occasions #14: betaalbare tweedehands BMW’s voor de moderne man

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Editie nummer 14 is voor één voor de beste merken op het gebied van luxe, uitstraling en prestatie, namelijk BMW. Wij gingen op zoek naar de bolides die perfect aansluiten op het leven van de moderne gent.

Manners occasions #1: De dikste en betaalbare tweedehands stationwagens

BMW 116 Business Line – €5.999

Zoek je een echte BMW, compleet met alle opties, voldoende vermogen, zuinig en dat voor een scherpe prijs? Dan ben je bij de BMW 1 Serie aan het juiste adres. Deze compacte middenklasser verscheen voor het eerst in 2005 en is een geduchte concurrent van de Audi A3. De kwaliteit van BMW, maar dan voor een scherpe prijs. Zeker als je hem tweedehands koopt. En vergeet niet dat de meeste 1 Series achterwielaandrijving hebben, zoals dat hoort bij een BMW. Wel zo leuk voor de sportieve rijder.

De 1 Serie is ruim vertegenwoordigd op de tweedehandsmarkt en te verkrijgen in vele varianten. Diesel of benzine, 3-deurs of 5-deurs, nieuw of wat ouder, rijk uitgerust of eenvoudig. Voor iedereen is er wel een geschikte 1 Serie. Wij hebben ditmaal gekozen voor deze BMW 116 uit 2008 die we vonden op Autoscout24. Niet de nieuwste, maar nog wel in goede staat en vooral heel compleet. Van navigatie tot cruise control en van een lederen stuurwiel tot regensensor. Alles zit erop.

BMW X3 2.0d Executive – €7.995

De 1 Serie is een uitstekende auto, maar we begrijpen dat je misschien liever wat meer ruimte hebt en een hoge zit. Daarom hebben we ook de BMW X3 in deze lijst opgenomen. Een stijlvolle SUV die in 2003 gepresenteerd werd. Een prachtige auto om te zien, maar onder dat strakke uiterlijk gaat wel een echte alleskunner schuil. Zo stond de Cross Country versie van de X3 zijn mannetje tijdens de Dakar Rally. Stijlvol en krachtig dus.

Net als met de 1 Serie kun je ook bij de X3 alle kanten op. Wij geven onze voorkeur aan deze twee liter diesel versie die in 2008 van de productieband rolde. Niet alleen omdat het om de luxe executive editie gaat, maar ook vanwege de relatief lage kilometerstand. Iets meer dan 160.000 staat er op de teller, dus met deze BMW X3 kun je nog wel even vooruit. Dat doe je in luxe, want hij is bijzonder rijk uitgerust met onder andere lederen bekleding, parkeerhulp, cruise control, automatische verlichting en meer.

BMW 520d High Executive – €14.500

Voor de laatste auto van deze week twijfelden we tussen de 3 en 5 Serie, maar omdat we goed willen afsluiten zijn we voor de laatste gegaan. De station variant in dit geval, maar we hadden ook net zo goed voor de sedan versie kunnen gaan. Welke BMW 5 Serie je ook kiest, een slechte keuze is het nooit. Deze bolide is sportief, stijlvol, ruim en een genot om in de rijden. In onze ogen één van de beste bolides die BMW gemaakt heeft.

Het is geen verrassing meer dat ook de BMW 5 Serie in vele varianten te verkrijgen is. Wij willen deze 520d die we op Autoscout24 aantroffen even uitlichten. Niet omdat hij de goedkoopste is, want ook voor een paar duizend euro minder heb je ook al een mooie 5 Serie. Nee, we kozen juist deze omdat hij een aantal bijzondere features heeft bovenop alle luxe die standaard is bij de High Executive uitvoering. Deze prachtauto heeft namelijk ook nog eens een heads-up display, verschillende sportstanden en schakelflippers. Sportief rijden was nog nooit zo stijlvol.

Meer tweedehands auto’s

Heb je met dit lekkere weer liever een BMW zonder dak? Bekijk dan hier onze cabrio editie van Manners Ocassions met een hele fraaie Z4 of lees de voorgaande edities hieronder.

Manners occasions #10: Sportieve en betaalbare tweedehands Audi’s

Manners occasions #7: ongekend luxe en betaalbare tweedehands sedans

Manners occasions #4: De dikste en betaalbare tweedehands SUV’s

Reageer op artikel:
Manners occasions #14: betaalbare tweedehands BMW’s voor de moderne man
Sluiten