4 betaalbare whisky’s die in de prijzen vielen tijdens de ‘World Whiskies Awards’

Dit jaar werden voor de zevende keer de World Whiskies Awards uitgereikt. Alleen de allerbeste destillaten maken kans op deze prestigieuze prijs. Uiteindelijk werden er zes winnaars uitgeroepen in verschillende categorieën. Een aantal daarvan zijn onbetaalbaar, maar het gros is best vriendelijk geprijsd. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Bain’s Cape Mountain Single Grain – €29,99

Je zou denken dat het prijzengala vooral een feestje is voor Schotten, Ieren, Amerikanen en Japanners. Niks is minder waar, want ook Zuid-Afrika viel dit jaar in de prijzen. De Bain’s Cape Mountain Single Grain werd namelijk uitgeroepen tot de beste graanwhisky van 2018. Een hele zachte en warme whisky met tonen van vanille en toffee. Zeer geschikt als je een beginnende drinker bent. Je koopt hem gewoon bij Gall & Gall.

Bain’s Cape Mountain Single Grain

Johnnie Walker Gold Label Reserve – €32,50

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de Red, Black, Blue en Green Label, maar Johnnie heeft er nog eentje: Gold Label. Deze kom je minder vaak tegen en dat is eigenlijk behoorlijk zonde, want hij is uitgeroepen tot de beste blended whisky. Deze mooie prijs heeft de Johnnie Walker Gold Label Reserve te danken aan zijn volle smaak en het subtiele evenwicht tussen zoet fruit en romigheid. Wij vonden hem bij Drank Dozijn voor 32,50 euro.

Johnnie Walker Gold Label Reserve

1792 Full Proof Kentucky Straight Bourbon – €46,75

Bovenstaande whisky’s zijn betaalbaar en goed te verkrijgen. De volgende twee zijn dat helaas niet. Ondanks dat ze niet bizar prijzig zijn, is het lastig om een fles te bemachtigen. Toch is het de moeite meer dan waard om het te proberen. De 1792 Full Proof Kentucky Straight Bourbon is namelijk uitgeroepen tot de beste bourbon ter wereld. Een wat meer robuuste whisky met tonen van toffee, eikenhout en een lichte rooksmaak.

1792 Full Proof Kentucky Straight Bourbon

291 Colorado Rye Aspen Stave Finish – €55,-

In Nederland konden we helaas geen adresje vinden die de beste rogge whisky van het jaar verkoopt. Gelukkig zijn er voldoende Amerikaanse websites die hem verkopen en naar Nederland willen sturen. Je zult dus wat langer moeten wachten op je bestelling, maar de 291 Colorado Rye Aspen Stave Finish is het waard. Een zoete en unieke whisky met tonen van citrus. Je bestelt hem hier.

291 Colorado Rye Aspen Stave Finish
Reageer op artikel:
4 betaalbare whisky’s die in de prijzen vielen tijdens de ‘World Whiskies Awards’
Sluiten