Manners occasions #8: betaalbare tweedehands hybride auto’s voor mannen

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. We hebben je al veel prachtige bolides voorgeschoteld, maar zuinig zijn ze vaak niet. Daarom gingen we deze keer op zoek naar hybride auto’s voor mannen. Dus vergeet het suffe imago en ontdek dat milieubewust rijden ook in stijl kan.

Manners occasions #3: moderne en betaalbare youngtimers

Peugeot 508 2.0 HDi Hybrid4 – €7.400

Omdat hybride auto’s nog relatief nieuw zijn en minder vaak verkocht worden dan auto’s zonder elektrische hulpmotor, is het tweedehands aanbod wat kleiner. Zeker als je budget onder de tien ruggen ligt. Dan kom je namelijk vooral de welbekende Toyota Prius tegen. De nieuwe modellen zijn best aardig, maar de oudere versies zijn niet bepaald geschikt voor de moderne gent. Gelukkig is de Peugeot 508 dat zeker wel.

Binnen deze prijsklasse is dit de meeste stijlvolle hybride die goed verkrijgbaar is op de tweedehands automarkt. Op Autoscout24 vonden we deze 2.0 diesel variant met 163 pk. Niet heel bijzonder, maar dankzij de elektrische hulpmotor is hij zeker op de eerste meters rap genoeg. Belangrijker bij deze Peugeot 508 is zijn stijlvolle uiterlijk en luxe interieur. Een bijzonder complete en zuinige auto voor mannen met stijl.

Volvo V60 AWD Plug-in Hybrid Summum – €14.999

Ligt je budget tussen de tien- en vijftienduizend euro, dan kom je in een interessant gebied. Je hebt dan opeens de keuze uit nieuwe versies van de Toyota Prius, de hybrides van Lexus en natuurlijk komt ook Volvo om de hoek kijken. De Zweedse autobouwer staat garant voor kwaliteit en ook op hybride gebied staan ze hun mannetje. Veel van hun modellen zijn te verkrijgen in een half-elektrische variant, maar wij kiezen deze keer voor de statisch geladen V60.

Deze hybrid is een populaire auto onder leaserijders en dat is gunstig als je op zoek bent naar een tweedehands. Ze zijn namelijk ruim vertegenwoordigd en vaak in zeer goede staat. Op Autoscout24 vonden we deze sportieve Volvo V60 D6 met 215 pk en all wheel drive. Verder is hij voorzien van stijlvolle lederen bekleding, stoelverwarming, sportstoelen en lichtmetalen velgen. Wil je zuinig rijden, ruim vermogen onder je gaspedaal hebben en in stijl voor de dag komen? Dan is deze Volvo V60 Plug-in Hybrid de beste keuze.

Infinity Q50 3.5 Hybrid – €29.945

Zoals je inmiddels van ons gewend bent, sluiten we graag af met iets bijzonders. Ook deze keer hebben we weer iets unieks voor je klaarstaan, namelijk een Infinity. Een merk dat je misschien niet vaak ziet, maar dat betekent niet dat ze geen mooie auto’s maken. De luxe afdeling van Nissan ken je waarschijnlijk vooral van hun SUV’s, maar ze bouwen ook hele fraaie sedans zoals de Q50.

Op Autoscout24 vonden we van die Infinity Q50 deze bijzondere hybride-versie. Dat bijzondere zit hem vooral in zijn uiterlijk, want hij is gewrapped in het mat rood en voorzien van zwarte velgen. Een hele goede combinatie als je het ons vraagt, maar je kunt hem ook weer unwrappen om de originele metallic zwarte kleur naar boven te halen. Verder is het gewoon een hele dikke 306 pk krachtige, sportieve en snelle hybride vol luxe.

 

Reageer op artikel:
Manners occasions #8: betaalbare tweedehands hybride auto’s voor mannen
Sluiten