3 elektrische tweedehands auto’s (mét subsidie) voor een hele scherpe prijs

Als je op zoek gaat naar een tweedehands auto is de kans best groot dat je niet aan elektrisch denkt. De meest auto’s met een stekker zijn behoorlijk nieuw en daardoor best prijzig. Toch valt dat inmiddels reuze mee en is het zeker interessant om eens na te denken over een tweedehands elektrische auto. Vooral omdat er nu een aantrekkelijk aanschafsubsidie is.

Een reden waarom je tegenwoordig zoveel elektrische auto’s ziet, is vanwege de financiële voordelen. Helaas geleden deze vooral voor nieuwe auto’s. Gelukkig is daar sinds 1 juli verandering in gekomen. Sindsdien krijg je namelijk niet alleen 4.000 euro subsidie op een nieuwe elektrische auto, maar ook 2.000 euro subsidie op een elektrische tweedehands auto.

Tweedehands elektrische auto’s voor een scherpe prijs

Dat maakt het opeens een stuk interessanter om een tweedehands elektrische auto te kopen. De vraag is alleen voor welke moet je gaan als je op zoek bent naar een betaalbaar exemplaar? Onze collega’s van Autovisie hebben dat samen met de ANWB uitgezocht. Zij tippen deze drie elektrische tweedehands auto’s die je, dankzij de nieuwe subsidie, voor minder dan 15.000 euro op de oprit hebt staan.

1. Hyundai IONIQ (2016 – heden)

Met zijn lage daklijn en futuristische look is de Hyundai IONIQ een opvallende en strakke verschijning. Een prima elektrische auto die ook nog eens verrassend ruim is. De kofferbak heeft namelijk een inhoud van 462 liter. De range is helaas iets minder. Op een volle accu kom je 175 kilometer ver. Gelukkig is er verder weinig aan te merken op deze tweedehands auto. De ANWB waarschuwt wel dat hij soms niet wil laden, maar dat dit vaak op te lossen is met een goede poetsbeurt.

Tweedehands elektrische auto

2. Nissan Leaf (2011 – 2018)

Nog voordat Tesla begon met het overnemen van onze wegen kon je al elektrische rijden. De Nissan Leaf verscheen namelijk een jaar eerder dan de Model S. Qua look is dit zeker niet de spannendste tweedehands elektrische auto, maar je krijgt wel waar voor je geld. Met een bagageruimte van 370 liter en een range van 220 kilometer is de Nissan Leaf een uitstekende keuze. Zeker omdat de ANWB bij deze tweedehands auto tegen weinig problemen aanloopt.

Tweedehands elektrische auto

3. Renault ZOE (2013 – 2019)

Heb je behoefte aan meer range dan de Hyundai IONIQ en Nissan Leaf kunnen bieden, dan is de Renault ZOE een goede betaalbare optie. Op een volle batterij kom je namelijk 330 kilometer ver. Verder rijdt deze tweedehands elektrische auto ongecompliceerd en comfortabel. Een ander voordeel van de Renault ZOE is dat je een accu kan leasen. Dit is zeker aan te raden, want je krijgt dan onder andere kosteloze vervanging wanneer de accu onder 75% capaciteit komt. Zeer interessant wanneer je een elektrische tweedehands auto koopt.

Tweedehands elektrische auto

Een elektrische tweedehands auto kopen

Wanneer je voor een elektrische occasion gaat en gebruik wil maken van de subsidie zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Voor een handig overzicht met alle regels en voorwaarden kun je hier terecht. Wil je liever doorsparen voor een Tesla of Polestar 2 (wat zeker aan te raden is) en zoek je voor in de tussentijd een spotgoedkope, maar kwalitatief goede tweedehands auto? Check dan snel deze toppers voor minder dan 1.000 euro.

Reageer op artikel:
3 elektrische tweedehands auto’s (mét subsidie) voor een hele scherpe prijs
Sluiten