Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 23 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Betaalbaar Funda-huis met 2,7 hectare grond pal naast grote stad

Weg van de drukte? Dan moet je naar ‘de provincie’, zoals stedelingen zo’n beetje alles ten oosten van Amersfoort noemen. Een fors gebied, waar op Funda veel pareltjes te vinden zijn.

Eerder troffen we deze woonboerderij aan in Groningen met een uiterst knusse achtertuin. In dezelfde provincie vinden we nu een vrijstaand huis op een gigantisch perceel. Ondanks de enorme lap grond is het prijskaartje nog te overzien.

Perceel van 2,7 hectare naast binnenstad Groningen

De Funda-woning staat in het plaatsje Oostwold dat nog geen 1.000 inwoners telt. Toch betekent op het platteland wonen niet dat ‘de stad’ uren rijden is. De binnenstad van Groningen ligt namelijk op slechts 10 kilometer rijden. Ideaal.

Funda villa vrijstaand huis te koop perceel Groningen
Het enorme perceel waarop het huis staat. (Afbeelding: Dijkstra Makelaardij en Financieel Advies)

Shoppen in de stad, terrasjes pakken en uitgaan zit er dus nog in. Tegelijkertijd kun je in de Funda-woning genieten van rust en ruimte. En niet zo’n beetje ook. Het vrijstaande huis staat namelijk op een perceel van maar liefst 27.423 vierkante meter. Dat is meer dan 2,7 hectare. Een deel van deze grond zou je aan een boer kunnen verhuren.

Funda-huis met enorme schuur en eigen aanlegsteiger

De woning zelf is iets gematigder als het op vierkante meters aankomt. Je hebt namelijk een bescheiden 92 vierkante meter aan woonoppervlak. Lekker knus. Daar krijg je nog wel een vrijstaande schuur van 169 vierkante meter bij. Ook aan overdekte ruimte heb je dus geen gebrek. In die schuur kun je je auto’s of zelfs boot stallen. Een boot ja, want dit Groningse stulpje ligt aan het water en er zit een eigen aanlegsteiger bij het Funda-huis.

In de woning is weinig spannends te beleven tijdens een house warming. Na het laten zien van de drie slaapkamers, het keukentje, de oubollige woonkamer, de badkamer en het aparte toilet ben je al klaar met de rondleiding.

Villa met rieten dak voor spotprijs

De prijs voor dit alles bedraagt 495.000 euro. Niet gek voor een vrijstaand Funda-huis met zoveel eigen grond. Is dit je iets te suf, dan ben je wellicht geïnteresseerd in deze riante villa met rieten dak, die opvallend genoeg ruim een ton minder kost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.