Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: brute zombie-serie van makers The Purge

Heb je het fantastische tweede seizoen van Kingdom al op Netflix gezien en heb je trek in meer zombies? Dan heeft de streammingdienst een mooie verrassing voor je in de vorm van Betaal.

Dat is een gloednieuwe Amerikaans-Indiase horror-thriller serie van de Amerikaanse productiestudio Blumhouse. Oftewel, de studio van Jason Blum, de man achter horror-hits Get Out, Invisible Man, The Purge, Paranomal Activity en Insidious.

Betaal: de vloek van een berg

Het kwaad is onsterfelijk. Van de makers van Get Out, Insidious, Bard of Blood en Ghoul komt nog een grensverleggende en genre-ontstijgende horrorserie. Tijdens een missie om de inboorlingen van het Campa-bos te verdrijven om een snelweg te bouwen, ontketenen Sirohi en zijn team onbewust de vloek van de Betaal-berg die wraak neemt op het team en de beschaving zoals we die kennen dreigt te beëindigen.

En maak je geen zorgen, betaal zit ook vol met zombies. De vloek die de Betaal-berg loslaat zorgt er namelijk voor dat men in zombies verandert. De serie is geregisseerd en geschreven door Patrick Graham, in samenwerking met Nikhil Mahajan en Suhani Kanwar. Hetzelfde team dat ook indruk wist te maken met de Arabische monsterfilm Ghoul.

Netflix trailer en release

Het blijft met dit soort projecten altijd even afwachten hoe het eindresultaat uit gaat pakken. Zombie-horror duikelt al snel onder het niveau van B-films, maar de eerste officiële trailer voor Betaal ziet er verrassend solide uit. De zombies ogen allesbehalve cheap, de setting is interessant en het concept origineel genoeg om op te vallen.

We kunnen nu gaan ontdekken of we een nieuwe zombie-hype te pakken hebben. Het complet eerste seizoen van Betaal staat namelijk sinds begin deze week op Netflix.

Trek in meer horror? Check dan ook de eerste trailer voor Ju-On: Origins, een Japanse horror-serie die naar Netflix komt. Ju-On is al dertien films lang ontzettend populair in Japan. De streamingdienst heeft de grootste namen ingeschakeld voor het nieuwe project.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: brute zombie-serie van makers The Purge
Sluiten