Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Netflix 27 maart 2020

De 7 beste Tom Hanks-films op Netflix

Het weekend staat voor de deur, het is mooi weer, dus ga je non-stop streamen. Dit zijn de beste Tom Hanks-films op Netflix.

Het gaat weer beter met Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson, die beiden waren besmet met het coronavirus. “Het gaat goed met ons”, liet hij weten op social media. Daarbij gaf hij nog een tip. “Als je gewoon thuisblijft kan niemand jou ziek maken en kun jij niemand ziek maken. Klinkt als een goede deal, toch? Zo simpel is het.” Duidelijk, dat wordt lekker films kijken op Netflix.

De beste Tom Hanks-films op Netflix

Tom Hanks heeft nogal wat grote producties gemaakt en in succesvolle films gespeeld. Niet al die films zijn te streamen. Zo zal je voor Forrest Gump en Cast Away bijvoorbeeld naar Pathé Thuis moeten gaan. Maar wees gerust, er is meer. Van blockbusters tot kleinere producties; dit zijn de beste Tom Hanks-films op Netflix in willekeurige volgorde.

1. Saving Private Ryan

Deze met vijf Oscars bekroonde oorlogsfilm behoeft geen introductie. Tom Hanks speelt samen met Matt Damon de hoofdrol in deze klassieker die door Steven Spielberg is geregisseerd. Saving Private Ryan te streamen op Netflix.

2. The Terminal

The Terminal is een aangrijpende en originele film. Tom Hanks speelt Viktor Navorski, die naar Amerika komt om een belofte van zijn vader na te komen. Maar doordat hem de toegang wordt ontzegd tot de Verenigde Staten, komt hij vast te zitten op het vliegveld. Terugkeren naar zijn thuisland (het fictieve Krakhosia) is onmogelijk, omdat daar tijdens zijn vlucht een revolutie is uitgebroken. Per ongeluk is hij tussen de mazen van de wet geglipt en heeft hij geen nationaliteit meer. Wonend op het vliegveld probeert hij elke dag opnieuw of zijn papieren een keer geaccepteerd worden. Ook weer geregisseerd door Steven Spielberg. Nu te streamen op Netlix.

3. The Da Vinci Code

The Da Vinci Code van Dan Brown is een van de meest verkochte boeken in het eerste decennium van deze eeuw. Op de verfilming was wat kritiek, maar deze film is vermakelijk en spannend. Tom Hanks speelt de rol van professor Robert Langdon, die een mysterieuze moord op een museumbewaarder van het Louvre probeert op te lossen. Nu te streamen op Netflix.

4. The Post

The Post is een Amerikaanse dramafilm die ook weer geregisseerd is door Steven Spielberg. De film focust zich op de rol van Katharine Graham (Meryl Streep) en Ben Bradlee (Tom Hanks) in het aan het licht brengen van de Pentagon Papers in 1971. Let in deze film vooral op de briljant acterende Meryl Streep. Nu te streamen op Netflix.

5. Captain Phillips

Captain Phillips is een waargebeurde film over Richard Phillips (Tom Hanks). Hij is de kapitein van het vrachtschip MV Maersk Alabama, dat in 2009 werd gekaapt door Somalische piraten. Zenuwslopende film, waarbij je op het puntje van je stoel zit. Nu te streamen op Netflix.

6. Apollo 13

We hebben Tom Hanks nu als kapitein, professor, journalist en legerofficier gezien, dus waarom niet als astronaut? In Apollo 13 speelt hij Jim Lovell, de gezagvoerder van de mislukte missie van de Apollo 13 naar de maan. Nu te streamen op Netflix.

7. Angels & Demons

Er zijn meer films voortgevloeid uit de boeken van Dan Brown. Angels & Demons is de verfilming van Het Bernini Mysterie. Lekkere wegkijker vol actie, die je nu streamt op Netflix.

Check ook deze top 7 Netflix-films met Brad Pitt in de hoofdrol

Reageer op artikel:
De 7 beste Tom Hanks-films op Netflix
Sluiten