Redactie
Redactie Love & Sex 24 dec 2020

Dit is het beste tijdstip om seks te hebben volgens Oxford University

Vaak hebben we seks in de avond, nacht of ochtend. ‘s Ochtends word je samen wakker, ‘s avonds ben je vrij en de hele nacht breng je ook samen door. De kans is daarom groot dat jij vaak op een van die momenten seks hebt. Praktisch, maar is dit ook het beste tijdstip?

Onze collega’s van Beautify attendeerden ons via Teams op een al wat ouder onderzoek van Oxford University, en schreven direct maar even het onderstaande artikel voor ons. Want dit schijnen we te moeten weten, vooral tijdens de lockdown. Fair enough!

Beste tijdstip om seks te hebben

Slaapexpert Dr. Paul Kelley van de Oxford University deed onderzoek en bekeek op welke tijdstip we nou het beste seks kunnen hebben, met de focus op ons lichaam. Hij is jaren bezig geweest met het analyseren van onze innerlijke klok. Met deze uitkomsten heeft hij voor twintigers, dertigers en veertigers bepaald wat het beste moment is om seks te hebben.

Twintigers

Uit het onderzoek blijkt dat twintigers het beste seks kunnen hebben om 15:00 uur. Op dit tijdstip hebben we een energiepiek en komen dan pas écht in de mood. Al weten we natuurlijk allemaal dat iedereen in zijn twenties niet veel moeite hoeft te doen om in de stemming te komen.

Dertigers en veertigers

Ook heeft Dr. Paul Kelley onderzocht wat voor dertigers en veertigers het beste tijdstip is om seks te hebben. Voor dertigers is het 08:20 uur en voor veertigers is 22:20 uur het beste tijdstip. Handig om te weten als je een oudere vriend of vriendin hebt, of als je zelf deze leeftijden bereikt.

Opstaan en naar bed gaan

Uit ditzelfde onderzoek bleek dat 09:30 uur het beste tijdstip voor twintigers is om op te staan. Krijg je altijd commentaar van dertigers? Dat is niet zo gek. Hun beste tijdstip om op te staan is 08:10 uur. Die van veertigers is overigens nog een stukje eerder, 07:50 uur.

En naar bed? Voor twintigers is dat 01:00 uur, voor dertigers 23:40 uur en voor veertigers 23:30 uur. Voila, je dagritme is uitgestippeld vanaf nu.

🍑 Check ook: 20 dingen die vrouwen in bed meer willen zien (en horen) van mannen

Reageer op artikel:
Dit is het beste tijdstip om seks te hebben volgens Oxford University
Sluiten