Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 24 aug 2020

Betaalbare toppers: 5 beste smartphones onder de 600 euro

Het aanschaffen van een nieuwe smartphone is misschien wel moeilijker dan ooit. Ze worden namelijk zowel steeds goedkoper als steeds prijziger. Zo kun je voor 100 euro al een degelijk toestel scoren, terwijl de Apple’s en Samsungs van deze wereld ook richting de 2000 euro kruipen met hun vlaggenschepen.

We maken je wegwijs in het brede aanbod door de beste smartphones per prijssegment op een rijtje te zetten. Onlangs selecteerden we al de beste Android smartphones en iPhones onder de 300 euro voor je. Het resultaat kun je hier terugvinden. Mooie budgetmodellen die zich in vele opzichten prima kunnen meten met duurdere opties.

Dit keer doen we een flinke stap omhoog: wat zijn de beste smartphones als je een budget van 600 euro hebt? Op basis van onze tests en reviews hebben we vijf smartphones uitgekozen met een premium-tintje die toch betaalbaar blijven. Check de video’s voor onze uitgebreidere bevindingen!

OnePlus Nord

OnePlus begon met de OnePlus One, een echte flagship-killer met een budget-prijsje. Een statement dat het bedrijf zelf maar al te graag continu maakte. Sindsdien brengt het Chinese merk vooral premium en daarmee prijzigere modellen uit. De OnePlus Nord vormt de uitzondering op die regel: voor 439 euro krijg je een model dat een premium gebruikservaring biedt. De camera’s zijn uitstekend, de accuduur is fantastisch en de processor is krachtig genoeg voor alledaags gebruik. We durven te wedden dat negen van de tien eigenaren van een twee keer zo dure telefoon prima tevreden zou zijn met de Nord.

De OnePlus Nord tik je via deze link voor €439 op de kop!

Samsung Galaxy A71

Samsung vraagt voor zijn nieuwe Galaxy Note 10 duizelingwekkende bedragen. Gelukkig brengt de Zuid-Koreaanse fabrikant voor ons gevoel dagelijks nieuwe toestellen uit, waardoor je ook voor een prettiger prijskaartje een degelijke Android smartphone kunt scoren. De Samsung Galaxy A71 is dan een mooie keuze. Daarvoor krijg je een indrukwekkend beeldscherm met dunne schermranden, een quad-camerasysteem waarmee je jaren vooruitkunt en een prima accuduur. Vooral als je veel foto’s neemt dan is de Galaxy A71 een mooie keuze. Waar je het lagere prijskaartje wel aan merkt is de bouwkwaliteit. Die voldoet, maar verraadt wel waar Samsung op heeft bespaard.

De Samsung Galaxy A71 is via deze link voor €389 te koop!

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Onze derde winnaar is de Xiaomi Redmi Note 9 Pro. Een toestel dat minder dan 300 euro kost, maar desondanks tot de top smartphones onder de 600 euro behoort. Dat zegt al een hoop! De accuduur is met twee tot drie dagen absurd goed, de processor is krachtig genoeg voor alles wat je op je smartphone doet en de camera’s maken indruk. Valt er dan nog wat op de Redmi Note 9 Pro aan te merken? Zeker! Xiaomi staat bekend om één grote trade-off: ja, ze kosten absurd weinig, maar daar krijg je wel een vrij heftigesoftware-skin voor terug. Een laagje over Android dat een hoop toevoegt en verandert. Dat moet je maar net liggen. Zeker met zo’n scherp prijsje is de Redmi Note 9 Pro echter zeker het wennen waard.

De Xiaomi Redmi Note 9 Pro tik je via deze link vanaf €261 op de kop!

iPhone SE (2020)

Normaal zijn er geen iPhones in dit soort lijstjes te bekennen. Je kunt veel van de smartphones van Apple vinden, maar we zijn het allemaal met elkaar eens dat ze behoorlijk prijzig zijn. Tot begin dit jaar. Toen onthulde Apple de iPhone SE (2020). Een betaalbaar model waardoor je al voor minder dan 500 euro een degelijke iPhone in gebruik kunt nemen. Het ontwerp is vergeleken met de andere toestellen uit dit lijstje zwaar achterhaald, maar de software en prima hardware zorgen ervoor dat je nog jaren vooruit kunt. Mede doordat Apple de beste reputatie van alle merken hierboven en hieronder als het om software-updates gaat.

De iPhone SE (2020) is voor een adviesprijs van €477 te koop via deze link!

Oppo A9 (2020)

We sluiten dit lijstje met beste smartphones onder de 600 euro af met een echte allrounder. De Oppo A9 (2020) is een toptelefoon die op geen enkel vlak echt uitblinkt, al zou je de briljante accuduur met een batterijcapaciteit van 5000 mAh nog een uitzondering kunne noemen. Als je een telefoon wilt die op alle vlakken degelijke prestaties levert en ook nog eens de helft kost van veel andere smartphones uit dit lijstje, dan is de Oppo A9 (2020) een zeer interessante optie.

Je tikt de smartphone voor €199,99 via deze link op de kop!

Smartphone kopen onder de 300 euro

Vind je een prijskaartje van 600 euro net iets te fors? Check dan ook onze selectie van de beste budgetsmartphones onder de 300 euro.

Pas op: het kan zijn dat Manners een kleine commissie verdient met links in dit artikel. Toestellen worden er niet prijziger door voor jou, maar je steunt ons wel. 

Reageer op artikel:
Betaalbare toppers: 5 beste smartphones onder de 600 euro
Sluiten