Tip van de redactie: de allerbeste series die in 2018 op Netflix verschenen

Thomas

3. Last Chance U: Indy (seizoen 3)

De eerste en tweede plek had ik zo ingevuld, maar welke serie moet ik op drie gaan zetten? Moeilijk, want er komen er nogal wat in aanmerking. Narcos: Mexico, O Mecanismo, Fariña, Brooklyn Nine Nine of mijn guilty pleasure: Shooter. Toch is geen van deze series het geworden, maar de documentaireserie Last Chance U. Het derde seizoen wel te verstaan, want die is het sterkste (en kun je kijken zonder de eerste twee seizoen gezien te hebben).

De opzet van de serie is simpel: Netflix volgt een seizoen lang het American Footballteam van een openbare universiteit. Dat klinkt misschien niet heel spannend, maar de streamingdienst heeft hier een flinke zak geld voor uitgetrokken. De productie is zo goed dat het aanvoelt als een speelfilm, maar dan wel zonder script. Vooral de wedstrijden voelen rauw en realistisch aan, maar worden wel op een filmische manier in beeld gebracht. Qua verhaalvertelling en de manier waarop alles in beeld wordt gebracht, heb ik nooit een betere docu gezien.

Toch is dat niet de reden waarom Last Chance U in dit lijstje staat. Het is de manier waarop het Amerikaanse schoolsysteem werkt die de serie voor mij zo interessant maakt. Voor veel van de jongens in dit team is dit hun enige kans om wat te maken van hun leven. Dat is de keiharde realiteit. Kevin heeft dit al perfect omschreven: “Last Chance U legt het cultureel extremisme van de VS bloot waarin enkel totaal perfectionisme geduld wordt. En deze strijd is schitterend maar af en toe ook pijnlijk om te zien.” Daar hoef ik niets meer aan toe te voegen.

2. Santa Clarita Diet

Heb je het gevoel dat je alles inmiddels wel een keer gezien hebt? Dan is dit de serie die je moet gaan kijken. Santa Clarita Diet is een absurde komedie die heerlijk verfrissend is. In de serie volgen we een doodgewone familie bestaande uit Sheila (Drew Barrymore), Joel (Timothy Olyphant) en hun dochter. Alles aan hun leven is gewoon. Ze wonen in een gewoon huis in een nette buurt, hebben een gewone baan en hebben gewone hobbies, maar dan wordt Sheila getroffen door een virus.

Qua uiterlijk en persoonlijkheid verandert er weinig. Het enige probleem is dat ze medisch gezien dood is en mensenvlees nodig heeft. Eet ze niet zo nu en dan een stukje sappig mensenvlees, dan valt ze letterlijk uit elkaar. Opeens is hun gewone leven in gevaar, maar ze doen er alles aan om dit in stand te houden. Het is deze combinatie van een bizarre situatie in een hele saaie gewone wereld die deze Netflix serie zo briljant maakt.

Iedere keer als je denkt dat je alles gezien hebt, gebeurt er iets nieuws dat nog gekker is. Combineer dat met de uitstekende acteerprestaties van Drew Barrymore en Timothy Olyphant en je hebt een echt unieke komedieserie. Heerlijk absurdistisch en iedere keer weer vol verrassingen. Santa Clarita Diet is de ossenhaas in een slagerij vol eenheidsworst.

Santa Clarita Diet | Official Trailer [HD] | Netflix

Joel and Sheila Hammond are realtors leading vaguely discontented lives in the L.A. suburb of Santa Clarita, until Sheila goes through a dramatic change sending both their lives down a road of death and destruction… but in a good way. Now streaming on Netflix.

1. Bodyguard

Net als Leroy, Mark en Noah kan ook ik niet anders dan Bodyguard op één zetten. Man, wat is dit goed zeg! Het verhaal is ijzersterk en zit vol plottwisten, de acteerprestaties zijn van hoog niveau en het is bovenal retespannend. De serie bijt zich vanaf de eerste minuut vast in je oogballen als een valse pitbull, die vervolgens niet meer loslaat. Ik kan nog wel gaan herhalen wat mijn collega’s al gezegd hebben, maar dat is zonde van de tijd. Want in die kostbare minuten kun je ook Bodyguard gaan kijken op Netflix. Dus ga dat doen. Nu.

Reageer op artikel:
Tip van de redactie: de allerbeste series die in 2018 op Netflix verschenen
Sluiten