Tip van de redactie: de allerbeste series die in 2018 op Netflix verschenen

Noah

3. Daredevil

Oké, stiekem had Maniac of Devilman Crybaby op deze plek moeten staan, maar ik heb nou eenmaal een zwak voor Wilson Fisk als personage. Dat is de _bad guy_ die je nog kent uit Daredevil seizoen 1. In het derde seizoen keert hij terug, en hoe.

Na jaren aan comics, games en andere media vertolkt Vincent D’Onofrio de rol wat mij betreft op de meest voortreffelijke manier. Voeg daar een spannend plot en keiharde actie aan toe en je hebt een topserie op Netflix te pakken.

2. Violet Evergarden

Violet Evergarden is niet zo’n serie waar iedereen over schrijft, of die iedereen zal bevallen. Doordat het een Japanse animatieserie is, vallen er al veel potentiële kijkers af. Toch verdient de serie een kans, van iedereen. Violet Evergarden laat als geen andere serie zien wat er mogelijk is met het eeuwig rekbare medium dat anime heet.

De productie van de animatie is van een ongekend niveau, vol oogstrelende beelden en vloeiende actie. Van romantische scenes waar je tissues voor moet inslaan tot hevige gevechten en een bloederige oorlog: Violet Evergarden is van alle markten thuis.

Violet Evergarden – Trailer (English DUB)

Violet Evergardern 2018 – Trailer English DUB

1. Bodyguard

Cliché? Ja, misschien wel. Toch staat Bodyguard zonder twijfel op 1. De BBC staat al decennia bekend om zijn hoogwaardige producties, vooral als het om miniseries gaat. Zonder shit eindeloos op te rekken vertellen de Britten een razend spannend verhaal, met een meesterlijk ingezet budget.

Het is haast jammer dat er waarschijnlijk een tweede seizoen komt, want Bodyguard laat juist in een tijdperk van eeuwig verlengde series zien hoe je een kort krachtig en rond verhaal kunt vertellen. Vanaf het begin pakt de serie je meteen, en laat je niet meer los tot het einde. En wat voor einde is dat!

Reageer op artikel:
Tip van de redactie: de allerbeste series die in 2018 op Netflix verschenen
Sluiten