Tip van de redactie: de allerbeste series die in 2018 op Netflix verschenen

Alrik

3. Narcos Mexico

Seizoen 1 van Narcos was een Netflix serie zoals ik het nog nooit had gezien. Heerlijke sfeer en stijl, Zuid-Amerikaans temperament, actie, drama, terreur, Pablo Escobar, krankzinnige bulten met cocaïne en bankbiljetten. Misschien een beetje geromantiseerd, maar een mooiere manier om het verhaal van de Colombiaanse drugskartels te vertellen, kan ik me niet voorstellen. Seizoen 2 was ook leuk, maar na de dood van Pablo Escobar dacht ik dat het gedaan was met de serie.

Het tegendeel was waar, seizoen 3 was mogelijk nog beter dan 1 en 2. Narcos bleek ook bestaansrecht te hebben zonder Escobar. Seizoen vier ging ik met hetzelfde gevoel in, nu omdat Colombia is ingeruild voor Mexico. Je voelt hem al aankomen: Narcos kan ook zonder Colombia, al maakt Narcos Mexico wel een uitstapje naar kartels die je hebt leren kennen in de eerste seizoenen. Geniaal.

2. Bodyguard

Bodyguard is eindelijk weer eens een serie die je bij de strot grijpt en niet meer loslaat. De eerste aflevering is ijzersterk en dat niveau wordt vastgehouden. Actie en drama wisselen elkaar af. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand met PTST, maar ook in de achterkamertjes van de Engelse politiek.

Richard Madden, die je natuurlijk kent als Robb Stark uit Game of Thrones, speelt subliem. Hij speelt een veteraan die lijfswacht wordt van de Engelse minister van Binnenlandse Zaken, in een periode van terroristische dreiging. Richard Madden maakt de serie, die soms bijna te spannend is om te kijken.

Bodyguard | Official Trailer [HD] | Netflix

Set in and around the corridors of power, Bodyguard tells the story of David Budd (Richard Madden), a heroic, but volatile war veteran now working as a Specialist Protection Officer for London’s Metropolitan Police Service. When he is assigned to protect the ambitious Home Secretary Julia Montague (Keeley Hawes), Budd finds himself torn between his duty and his beliefs.

1. Wild Wild Country

Dit is de meest bizarre documentaireserie die ooit is gemaakt. Wild Wild Country gaat over de Bhagwanbeweging, die begin jaren 80 noodgedwongen in zijn geheel van India naar Amerika verhuisde. In de beweging zitten advocaten, architecten, chirurgen en nog veel meer hoog opgeleide mensen uit alle landen van de wereld.

In no-time wordt een compleet dorp opgebouwd in Wasco County (Oregon) en dat valt natuurlijk niet in goede aarde bij omwonenden. Centraal in de documentaire staat de uitgekookte Sheela, de rechterhand van spiritueel leider Bhagwan, die in het bezit is van negen Rolls-Royces. Alles loopt uit de hand, iedere seconde zit je met verbijstering te kijken

Reageer op artikel:
Tip van de redactie: de allerbeste series die in 2018 op Netflix verschenen
Sluiten